GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Mišković: Delta očekuje rekordne rezultate u 2020.

Mišković: Delta očekuje rekordne rezultate u 2020.
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2020 / 14:43
Autor: SEEbiz / Tanjug
BEOGRAD – Kompanija Delta spremno ulazi u 2020. godinu i posle 29 godina postojanja sada je najspremnija i očekuje rekordne rezultate, rekao je osnivač i predsednik Delte Miroslav Mišković na godišnjoj konferenciji za medije.

Kako je istakao, u 2020. godini Delta holding će imati EBITDA, odnosno operativni profit od preko 65 miliona evra, što će biti najveći operativni profit neke kompanije u regiji.

Mišković je naglasio da Delta stalno investira i ocenio da je prva kompanija u regije.

„Srbija nam mala, nije tajna, insistiramo na regionalnom razvoju", rekao je on.

Najavio je dogovor oko ulaganja u izgradnju šoping mola u Sarajevu, što je investicija vredna između 60 i 80 miliona evra i rekao da se razgovori vode sa Skopljem i Makedonijom gde je osim posla sd nekretninama Delta zainteresovana i za agrobiznis.

Pomenuo je Deltin projekat „Naše selo" u kojem kompanija pomaže u razvoju sela Dubočane i Mala Jasikova, te istakao da je bitno da se država uključi u razvoj sela, jer to ne mogu samo kompanije.

„Hoćemo da naše aktivnosti budu preporuka da se uključe i druge kompanije, ali osnovno je i država, kako mi radimo treba i država tako da radi", rekao je Mišković.

Predsednik Delte je ocenio da je osnovni problem na selu znanje, a tek onda novac.

„Na selu ljudi proizvode kao pre 50 godina pa sa 5 ha ne može da se zaradi ni minimalac", rekao je Mišković.

Odgovarajući na pitanje da li je Delta dobrodošla u svim zemljama regiona rekao je da kompanija na čijem je čelu „ne odlazi gde nije dobrodošla".

„Najavimo se, ako ne budemo dobrodošli, mi ne idemo. Sada nemamo nijedan problem, svuda smo dobrodošli, u Sloveniji planiramo izgradnju drugog hotela, jer probleme rešavamo tamo na blic", dodao jer.

Delta holding je danas objavila da je prošle godine imala ukupan promet od 60,45 milijardi dinara, što je za 4 odsto više nego u 2018, dok je ostvaren EBITDA bio 5,23 milijard, što je bilo povećanje od 9 procenata.

Za 2020. Delta holding planira rast ukupnog prihoda od 13,5 odsto na 68,5 milijardi dinara i povećanje EBITDA na 7,36 milijardi dinara, što bi bio rast od 40 procenata.

U budžet Srbije prošle godine ova kompanija uplatila je 11,44 milijarde dinara što je 12 procenata više nego u 2018. godini.

Delta holding planira da ove godine završi i otvori hotel Indigo u Beogradu i da počne sa izgradnjom hotela Holiday in u Ljubljani.

Nastaviće i sa izgradnjom budućeg sedišta holdinga u Beogradu – Delta hausa, kao i sa gradnjom šoping mola Delta planet u Nišu.

U narednih nekoliko godina ukupne investicije u oblasti nekretnina iznosisće oko 400 miliona evra i omogućiće gradnju 370.000 kvadratnih metara hotela i poslovnog prostora.

Najavljeno je da će Delta agrar ove godina početi izgradnju hladnjače u Zaječaru i novog distributivnog centra za voće i povrće u Staroj Pazovi, a investiraće se i u nove zasade jabuka.

Delta auto prošle godine prodao je 2.150 novih vozila a startovao je i novi brend "Delta polovni automobili", dok je Delta DMD ostvario rekordni market šer od 15,1 odsto, saopšteno je danas.

Najavljeno je da će Delta holding nastaviti sa realizacijom programa "Mladi lideri", "Delta biznis incubator" i "Naše selo".

Tagovi: Miroslav Mišković, Delta Holding, Delta Agrar, Delta Real Estate
PROČITAJ I OVO
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE