SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DNO POLITIKE
 
Miro Kovač iskopao novo dno
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 01.03.2016. - 20:29:05
KOLUMNA - Svakim je danom sve više informacija koje zaslužuju uvrštenje u rubriku "Vjerovali ili ne".
Više se nije lako snaći u tome što je ozbiljna informacija, a što tema portala koji objavljuju tzv. vijesti u ogledalu poput Njuz.neta ili News-bara.

U jednoj od takvih našao se i novopečeni ministar vanjskih poslova Miro Kovač. Čovjek za kojeg sam čuo i neke riječi hvale proteklih tjedana i mjeseci, napravio je neviđeni salto mortale. Takvu ludost teško da bih očekivao i od nekog daleko živopisnijeg lika od Kovača. Riječ je o opskurnoj emisiji Bujica, još opskurnijeg urednika i voditelja Velimira Bujanca.

Razgovor je tekao ovako...

Kovač: Inače vi pokazujete gospodine Bujanec da imate enciklopedijsko znanje.

Bujanec: Ja se bavim i tračevima.

Kovač: Vi ste neka vrst enciklopedista, vi ste prosvjetitelj.

Bujanec: Malo me zezate.

Kovač: Ne, ne, ja se ne šalim. Ja mislim ozbiljno. To je kompliment.

A sad malo činjenica. Bujanec "enciklopedijskog znanja" nije se mogao pomaknuti s druge godine Fakulteta političkih znanosti. Znam to jer smo ista generacija na tom faksu. Znaju ga i brojne moje kolege koje mogu posvjedočiti njegovom proklamiranom antiintelektualizmu, da se tako izrazim. I tada mu se sve svodilo na praznoglavo urlanje i visoko podignutu desnicu.  Sve što je kasnije u životu radio, samo je potvrdilo tadašnje naznake površnog lika oskudnog znanja, opasnih ideja i vrhunske ambicije.

Ipak, u ovoj priči i nije tema Bujanec već Kovač. Od ministra vanjskih poslova očekivalo bi se više, u svakom pa i u moralnom pogledu. Nažalost, ne i u Hrvatskoj gdje standardi padaju u svim segmentima društva. Najvidljivije je to upravo u političkoj eliti.