DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAMETI
 
Ministarstvo turizma usred sezone najavilo nove namete
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.07.2018. - 09:14:19
ZAGREB - U samoj špici turističke sezone hladan tuš iz Ministarstva turizma dolazi za sve iznajmljivače apartmana i hotelijere. Kako se predlaže, od sljedeće godine boravišne pristojbe poskupljuju za 25 posto.

Skuplje boravišne pristojbe zadat će glavobolju i brojnim hotelijerima, koji se ovakvom prijedlogu protive. Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma, kaže:

"Neovisno o tome što se boravišna pristojba iskazuje izdvojeno na računima, ona u konačnici smanjuje konkurentnost i to se mora reflektirati i na cijenama".

Iz Ministarstva turizma uvjeravaju da razloga za paniku nema. Državni tajnik Tonči Glavina kaže:

"Mi smo po našim iznosima boravišne pristojbe još uvijek - i nakon ovog povećanja koje predlažemo - jedna od najjeftinijih i najkonkurentnijih zemalja. Dakle, konkurentnost hrvatskog turizma se u tom dijelu neće poremetiti".

Što će s novcem - u Ministarstvu su već odlučili.

"Značajnije ćemo ulagati u infrastrukturu, odnosno u promociju, svjetsku promociju, koja nam je na današnjem tržištu više nego potrebna", kaže Glavina.

Novi namet neće obuhvatiti kampove gdje bi boravišna pristojba trebala ostati ista, a neće se mijenjati ni pristojba za vlasnike kuća ili stanova za odmor, piše Dnevnik.