SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
TVRDNJE
 
Milovanović: Bio sam prinuđen da prodam Kopernikus
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.12.2018. - 10:08:26
BEOGRAD - Novi vlasnik TV Prva i 02 Srđan Milovanović izjavio je da nikada nije želeo da izađe iz posla sa kablovskim operaterom i da je na to bio prinuđen ugovorom sa većinskim vlasnikom Kopernikusa, englesko-poljskim investicionim fondom Abrisom, kojim je bio obavezan da proda svojih 49% vlasništva kada oni prodaju svoj deo. O

On je u intervjuu za list Danas kazao da smatra da je preplatio televizije Prva i O2, koje je nedavno kupio od Antena grupe i da se neće mešati u uređivačku politiku u tim medijima.

Milovanović je kazao da niko nije vršio pritisak na Abris, da je Kopernikus u trenutku prodaje imao 150.000 korisnika i da je prodat po manjoj ceni nego što je vredeo.

- Ako je Abris pre dve ipo godine kupio mojih 51% za 100 mil EUR, jasno vam je kolika je vrednost Kopernikusa. Ne znam odakle su ti podaci o broju korisnika izvučeni, možda od pre dve, tri godine, ali danas stvari stoje drugačije. Sa Telekomom sam imao duge i iscrpne pregovore o prodaji. Trajali su više od šest mesece - rekao je Milovanović.