SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREMIJER
 
Milanović: Lex Perković nije štetan za Hrvatsku
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 19.09.2013. - 10:51:58
ZAGREB - Iako se na današnjoj sjednici Vlade nije raspravljalo o 'lex Perkoviću', premijer Zoran Milanović ipak je sa svojim ministrima uoči početka sjednice podijelio svoje stavove o toj temi.

- Kada su u pitanju europski fondovi, nema niti jednog eura gubitka. Neke europske stranke nas podržavaju, a neke ne. Istina je na skliskom terenu, dopustimo još nekoliko dana konzultacija da donesemo dobru odluku za Hrvatsku, a štetne odluke nema. Ovo nije nikakva velika šteta za Hrvatsku, komentirao je premijer Milanović.

Usvojen je nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, nacrt prijedloga zakona o izmjenama o dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i nacrt prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora.

Podržan je i zakon potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na „IPA Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska" u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći.

Usvojeni su nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Memorandum o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe te prijedlog uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Prihvaćeni su i prijedlozi uredbi o izmjenama i dopunama Uredbi o osnivanju 13 velučilišta.

Vlada je prihvatila financijske obveze kojima će se na teret licenciranja Microsoftovih softverskih proizvoda i usluga za sljedeću godinu iz proračuna izdvojiti 14,6 milijuna.