SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Mikulić i Malezijci u Slatini ulažu 320 mil. eura
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 01.09.2012. - 16:19:00
Zadnja izmjena: 01.09.2012. - 20:47:22
SLATINA - Nakon što je recesija poljuljala i prekinula već dogovoreno investiranje otprilike 320 milijuna eura američkog i švicarskoga kapitala u gospodarski megaprojekt hrvatskog poduzetnika Marinka Mikulića, vlasnika PAN papirne industrije, u Slatini je u četvrtak gostovala delegacija malezijskih ulagača na čelu s Winstonom Chiom.
Na susretu Mikulića i malezijske delegacije s Ivanom Roštašom, gradonačelnikom Slatine, potvrđena je namjera Pan papirne industrije iz Zagreba i China international investment stock company koji su ugovorom o suradnji izrazili namjeru da u Slatini, najkasnije za godinu dana, počnu realizirati projekt u kojem je gradnja tvornica, proizvodnja celuloze od biljke mischantus, koju treba zasaditi na otprilike deset tisuća hektara te proizvodnja toplinske i električne energije iz termalnih izvora.

Mikulić je potvrdio da su investitori iz Malezije zadovoljni što su vidjeli u Slatini te da Pan u ovom projektu, s trideset posto udjela, postaje manjinski vlasnik.

– Tom suradnjom počinje se ispunjavati moj san da gradim jednu visoko kvalitetnu europsku tvornicu u Hrvatskoj – izjavio je Mikulić.

www.vecernji.hr