SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NALOG
 
Mihajlović naredila: Izgradnja deonice Ub-Lajkovac 24 sata dnevno
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 23.10.2018. - 18:38:34
BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović naložila je svim kompanijama angažovanim na popravci deonice autoputa Ub-Lajkovac, da rade 24 sata dnevno, kako bi do kraja godine autoput od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

U saopštenju njenog ministarstva navodi se da je Mihajlović u Vladi o ubrzanju tih radova razgovarala s predstavnicima stranih izvođača: kineske kompanije "Shangdong" i azerbejdžanske "Azvirt", i domaćih: "Energoprojekta", "Koridora Srbije", "Puteva Srbije" i Saobraćajnog instituta CIP.

Taj deo autoputa već su izgradile kompanije "Planium" i "Putevi Užice", ali se on "raspao pre no što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala", zbog čega je Ministarstvo, pominje se u saopštenju, podnelo krivične prijave.

"Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara", navodi se u saopštenju.

Mihajlović je izvođačima radova rekla da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju i da koriste najkvalitetniji građevinski materijal, jer je na terenu utvrđeno da je stanje izgrađenog kolovoza na toj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

"Bilo je problema u prošlosti i ono što su drugi uništili, mi sada popravljamo. Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj čitavu deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bismo mogli da krenemo sa daljom gradnjom ovog Koridora ka Požegi", kazala je Mihajlović.