SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POBUNA
 
Metropol Resort: Hrvatski vlasnik ukinuo nam je slovenski jezik
Autor/izvor: SEEbiz / Tportal
Datum objave: 10.04.2015. - 09:09:06
PORTOROŽ - Sindikat i radnici hotelskog kompleksa Metropol Resort u Portorožu nezadovoljni su novim vlasnikom, hrvatskom tvrtkom Hoteli Cavtat koja posluje u sastavu Liburnia Riviera Hotela (LRH) iz Opatije.
Posebno ih smeta to što se u službenoj komunikaciji ne koristi slovenski jezik.

- Službena web-stranica dostupna je samo na hrvatskom, njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku, a novi zaposlenici moraju potpisati ugovor napravljen na hrvatskom jeziku… Zahvaljujući novoj upravi, pred Uskrs je radilo samo pet konobara, sobarice su željeli poslati da rade u kuhinji, a radnicima je naloženo da sami peru radnu odjeću, piše portal Regional Obala u tekstu naslovljenom 'Hrvati došli, kupili, izbrisali slovenski i sve standarde.

Na stanje u hotelu Metropol, uz njega su u grupaciji još tri hotela, slovenskim medijima anonimnim se pismom požalila jedna radnica.

- U hotelu radim dugi niz godina i situacija nikad nije bila ružičasta, ali otkad su došli novi vlasnici, prava je katastrofa. Ja sam samohrana majka, s punim radnim vremenom i 45 sati prekovremenog plaća mi je manja od 850 eura. Direktor nas prisiljava da radimo 12 sati dnevno. A kad sam javila da imam temperaturu, rečeno mi je da mogu slobodno ostati za stalno doma, napisala je neimenovana radnica.

LRH u većinskom vlasništvu SN Holdinga Darka Ostoje je Metropol Resort kupio je u studenome prošle godine. Cijena preuzimanja nije objavljena, a slovenski mediji tada su spekulirali da se kreće oko 30 milijuna eura.

Na naš upit kako komentiraju nezadovoljstvo slovenskih radnika, iz LRH-a nam je kratko odgovoreno da u svom poslovanju poštuju sve zakonske propise.

- Vjerujemo da ćemo sve procese iz područja menadžmenta uspješno voditi te da će to rezultirati podizanjem vrijednosti Hotela Metropol, poručeno nam je iz LRH-a.