SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Mesić smijenjen, Štern novi šef NO-a Ingre
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 04.03.2019. - 13:46:37
ZAGREB - Nadzorni odbor Ingre danas je jednoglasno donio odluku o imenovanju Dinka Pejkovića za novog člana Uprave na mandatno razdoblje od pet godina.  

Upravu Društva sada čine tri člana, Igor Oppenheim, Danko Deban i Dinko Pejković. Svi članovi Uprave zastupaju Društvo pojedinačno i samostalno.  Na istoj je sjednici Nadzorni odbor jednoglasno donio odluku o razrješenju Stjepana Mesića s mjesta predsjednika Nadzornog odbora. Za predsjednika Nadzornog odbora Društva imenovan je Davor Štern, a za zamjenika predsjednika imenovan je Mladen Markoč. 

Jučer smo pisali kako predsjednik Uprave Ingre Oppenheim ne podržava Mesićevu smjenu.

- Ne vidim nikakav opravdan razlog za provođenje Mesićeve smjene - kaže Oppenheim.

Davor Štern, koji bi na čelnoj funkciji navodno trebao naslijediti Mesića, "nije najsretniji takvim raspletom", ali službeno nije želio komentirati smjenu.

Novo vodstvo kompanije imat će težak zadatak kompaniju vratiti na put profitabilnosti. Prihodi od prodaje INGRA Grupe u 2018. godini iznosili su 37 milijuna kuna i manji su za 46% u odnosu na prethodno razdoblje. 

Smanjenje prihoda od prodaje rezultat je jednostranog raskida ugovora na projektu bolnice u Alžiru od strane investitora. Ostali prihodi od prodaje proizlaze iz rezultata redovnog poslovanja  Grupe. 

Rezultat iz financijskih aktivnosti je pozitivan i iznosi 19 milijuna kuna dok je u 2017.g. iznosio 18 milijuna kuna. U navedeni iznos uključeni su prihodi od zakupa Arene Zagreb.  U 2018. godini ostvarena je dobit prije oporezivanja u iznosu od 1 milijun kuna dok je u 2017.g. dobit prije oporezivanja iznosila 11 milijuna kuna.  Rezultat nakon oporezivanja u 2018.g. je negativan te iznosi 6 milijuna kuna