SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREUZIMANJE
 
Meritus Upravljanje postalo većinski vlasnik beogradske Trizme
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.09.2019. - 15:28:13
BEOGRAD - Tvrtka Meritus ulaganja, matično društvo M plus Grupe, u utorak je objavila objavila da je preko svog ovisnog društva Meritus Upravljanje stekla 51 posto poslovnog udjela u tvrtki Trizma iz Beograda, a vrijednost transakcije doseže 2,16 milijuna eura.

M plus Grupa osnovana je u Zagrebu 2007. godine, a iz tvrtke ističu da su ovim strateškim partnerstvom potvrdili lidersku poziciju u regiji kada je riječ o tržištu upravljanja odnosa s korisnicima (Customer Relationship Management) i ustupanja poslovnih procesa (Business Process Outsourcing - BPO).

Kupoprodajna cijena za stjecanje 51 posto udjela u beogradskoj Trizmi doseže 2,16 milijuna eura, uz potencijalno dodatno uvećanje cijene do maksimalno 612 tisuća eura, ovisno o poslovnim rezultatima Trizme u ovoj godini.

M plus Grupa ima podružnice i u Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a ovom akvizicijom poslovanje će se odvijati u šest kontaktnih centara u četiri zemlje, dok će broj zaposlenih skočiti na oko 2.700, od čega ih je u Hrvatskoj više od 1.500.

Time će pružati usluge za preko 150 klijenata u više od 50 zemalja svijeta, a iz M plus Grupe kažu da njihove usluge i proizvode informacijske tehnologije, kontaktnih centara i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u jugoistočnoj Europi, kao i globalni klijenti iz Europe, Sjeverne Amerike i Australije, među kojima su uz ostalo Deutsche Telekom, Microsoft, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg i Atlantic Grupa.

Kako napominju iz tvrtke, na bazi podataka za 2018. godinu, novim proširenjem Meritus ulaganja dostigla su prihod veći od 300 milijuna kuna.

Beogradsku Trizmu, navodi se u objavi, odlikuje dugogodišnja vrhunska ekspertiza u BPO sektoru, zapošljava više od 700 ljudi, a iz svojih kontaktnih centara u Beogradu i Banja Luci pruža usluge klijentima iz bankarstva, paketne dostave, industrije i drugih područja.

Predsjednik Uprave Meritus ulaganja Ivan Posavec u izjavi za Hinu podsjetio je da je M plus Grupa krajem prošle godine prikupila sredstva od institucionalnih investitora, što uključuje sva četiri obvezna mirovinska fonda, u iznosu od 93 milijuna kuna, a s ciljem daljnjih ulaganja i širenja poslovanja, pa je i akvizicija Trizme u skladu s tim.

Posavec ističe da im je investicija u Trizmu strateški značajna, jer je ta tvrtka, uz Meritus ulaganja, jedan od najvećih pružatelja BPO usluga u ovoj regiji.

Napominje da je sklapanje strateškog partnerstva s Trizmom provedeno uz potpunu podršku vlasnika oba društva te cjelokupnog menadžmenta, što će osigurati kontinuitet u radu i poslovanju.

Posavec ističe i kako su, iako obje tvrtke posluju u istom sektoru, rasle i nastale iz različitih industrija, pri čemu je M%2B Grupa prvenstveno podržavala tvrtke iz područja telekomunikacija, tehnologije, logistike i raznih uslužnih djelatnosti, dok je Trizma u većoj mjeri bila orijentirana na segmente poput financijskih usluga i bankarskog poslovanja.

Objedinjene reference uključuju velik broj industrija i tu postoji velika sinergija u smislu objedinjavanja znanja i iskustava tvrtki, kaže Posavec.

Upitan o budućim planovima, Posavec je rekao da planiraju nastaviti sa svojom strategijom rasta koju su definirali izlaskom na burzu i prikupljanjem sredstava za daljnja ulaganja, ali i kako o konkretnim daljnjim koracima ne može ništa više reći.

U priopćenju se prenosi i izjava direktora Trizme Eldara Banjice, koji kaže da su dugo razgovarali s potencijalnim ulagačima i partnerima te naposljetku odabrali Meritus ulaganja kao strateškog partnera za daljnji rast.

"Prepoznali smo u Meritus ulaganjima najboljeg mogućeg partnera s kojim dijelimo najvažniju vrijednost, a to je potpuna predanost pružanju vrhunske usluge našim klijentima i njihovim korisnicima. Radujem se zajedničkom nastavku puta prema izvrsnosti i postavljanju novih standarda u industriji", rekao je Banjica.