SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JASNA PORUKA
 
Mateša: Hrgović neće morati na prvenstvo Hrvatske
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 11.09.2019. - 22:38:09
ZAGREB - Filip Hrgović želi predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju i pokušati ostvariti svoj san – osvojiti zlato. No zakomplicirala se situacija oko toga na koji način bi najbolji hrvatski boksač trebao doći do nove prilike.

Nakon osvajanja olimpijske bronce, Hrgović je otišao u profesionalce i ostvario devet pobjeda u isto toliko nastupa. Njegova želja je i dalje olimpijsko zlato, nova prilika je u Tokiju 2020., ali ne ide sve po planu.

Izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj ima drukčiju ideju. Ako Hrgović želi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, prvo će morati na Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge i međunarodne turnire zbog kojih bi na osam mjeseci trebao prekinuti profesionalnu karijeru.

Tome se usprotivio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša...

- Interesi Hrvatske i hrvatskog boksa su iznad bilo kojih pojedinačnih interesa. Po našem programu je on olimpijski kandidat i nedvojbeno jedan najbolji boksač kojeg mi trenutno imamo. Ni Luka Modrić ne mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi da bi nastupao za reprezentaciju. Uz veliko poštovanje prema gospodinu Pijetraju kojeg ja stvarno cijenim kao možda i vrhunskog našeg boksačkog trenera to neće biti tako i ne mora biti tako. U krajnjoj liniji Olimpijski odbor bilo koje zemlje utvrđuje konačnu listu kandidata za Olimpijske igre', jasno je rekao Zlatko Mateša za RTL i tako sigurno razriješio ovu čudnu situaciju.

- Leonardo Pijetraj rekao bih ima jedan zadatak odabrati najbolje. Ovdje je odabir jednostavan i svi znamo tko je to.'

Inače, prije tri godine s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Hrgović se vratio s broncom oko vrata i Leonardom Pijetrajem, svojim tadašnjim trenerom. Nekoliko mjeseci kasnije razišli su se u svađi.

Zbog boksačkog rata Izvršni odbor boksačkog saveza u srijedu je održao hitnu telefonsku sjednicu, a predsjednik saveza u ponedjeljak zakazao sastanak s Hrvatskim olimpijskim odborom.