SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREMIJER
 
Marković: Država zbog autoputa neće biti oštećena ni za cent
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 20.03.2019. - 21:01:31
PODGORICA - Saobraćaj na prioritetnoj dionici autoputa biće pušten tokom naredne godine na dobro svih građana i na dobro Crne Gore, saopštio je premijer Duško Marković. Tvrdi da zbog izgradnje autoputa država neće biti oštećena ni za cent.

On je na premijerskom satu poručio da će autoput biti završen, te da ova faza izgradnje daje nemjerljive benefite crnogorskoj ekonomiji.

Marković je poručio da radovi neće koštati milijardu i 300 miliona eura, već da će to biti 890 miliona eura.

"Milijardu i 300 miliona neće koštati prva i druga dionica, ona će biti manje. To je istina. Treba da se izborimo s destrukcijom", poručio je Marković.

Marković tvrdi i da Crna Gora neće platiti ni euro preko sume koja je predviđena ugovorom.

"Taj trošak nije 134 miliona, niti ćemo platiti euro preko predviđene sume, niti će država biti oštećena za jedan cent. Cijelu jednu ratu kredita možemo isplatiti samo od bolje naplate poreza u prošloj godini", rekao je Marković.

Navodi da učestale navode da će država biti oštećena za 134 miliona eura navodnim propustima tokom priprema demantuju brojne činjenice.

Tvrdi i da petlja Smokovac nije zaboravljena, te da je ona "sastavni dio dionice Smokovac-Farmaci".

"Ona se realizuje fazno radi kvalitetnog priključenja glavnog grada na dionicu. Petlja postoji onamo gdje se trebaju povezati dvije dionice ili dva autoputa. U ovom slučaju će se graditi onda kad se krene u dionicu Smokovac-Farmaci", rekao je Marković.

Podsjetio je da je izgradnja autoputa nazahtjevniji projekat koji se realizuje u Crnoj Gori, u ujedno je, kako je rekao, "nasloženiji projekat na ovim prostorima".