SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PROMJENE
 
Marissa Mayer odlazi iz Yahooa, kompanija mijenja ime
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 10.01.2017. - 09:12:35
NEW YORK - Direktorica internetskog giganta Yahoo!-a Marissa Mayer, koju su svojedobno u tu kompaniju uz enormnu pompu dovukli iz konkurentskog Googlea, nakon četiri i pol godine za kormilom firme najavila je svoj odlazak, a u kakvo ju je stanje dovela svjedoči podatak da će Yahoo! nakon njezina odlaska prestati postojati pod tim imenom.

Potvrđeno je to kasno u ponedjeljak u podnesku kompanije američkim regulatorima, u kojem se opisuju planovi preuzimanja firme od strane telekomunikacijskog diva Verizona. Osim Mayer, upravu odmah nakon finalizacije transakcije, napušta i suosnivač Yahoo!-a David Filo te još četiri druga člana, a novo ime firme, nakon što preuzimanje od strane Verizona bude okončano, trebalo bi glasiti Altaba.

Čim je Mayer došla u Yahoo! u srpnju 2012. godine, činilo se da je tada posrnuli internetski div malo živnuo. Tvrtka je krenula u skupa preuzimanja, među najvećom akvizicijom bio je Tumblr, pokrenuti su i brojni novi projekti, primjerice u produkciji video sadržaja, za šo su angažirana i neka zvjezdana imena, ali u konačnici malo toga se pokazalo plodonosnim, a posljednji mjeseci obilježeni su sramotnim otkrićima hakerskih upada u Yahoo!-ove sustave emaila, koji su ocijenjeni najvećima u povijesti interneta.

Verizon, koji je prije nekog vremena naumio preuzeti kompaniju za 4,8 milijardi dolara, zbog najnovijih zbivanja traži način da radikalno snizi cijenu kupnje