SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Marić o Todorićevim napisima: To su laži
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.07.2018. - 18:21:20
ZAGREB - Todorić je prozvao ministra imovine Gorana Marića da je ranije dolazio na otok u društvu raznih dama.

"Na Smokvici sam bio jednom u životu i to prije dva mjeseca u pratnji svojih suradnika kada smo pripremali javni natječaj za davanje otoka u koncesiju. To su opskurne laži", reagirao je ministar državne imovine Goran Marić (HDZ) na prozivku Ivice Todorića iz Londona oko otoka Smokvica.

Agrokor je bespravno koristio otok i za to nije plaćao najam, pa je Marić oduzeo koncesiju. Sada će ga, nakon javnog natječaja, na 30 godina koristiti mađarska tvrtka i to će ukupno platiti 183 milijuna kuna. Marić je pritom rekao da više nikada neće dopustiti da se tako loše upravlja državnom imovinom. Todorić se osjetio prozvanim i napao ga da je tamo dovodio "dugonoge dame".

"Zanimljivo je da te laži iznosi baš Goran Marić, čovjek koji je itekako koristio Smokvicu još kada Agrokor nije bio korisnik koncesije. I to nikada sam, već u pratnji dvije visoke dame. Bilo bi iznimno zanimljivo da, ako se ne sjeća o kojim se dugonogim damama radi, objasni kako se točno bira Miss Universe u SAD-u. Smokvica mu je očito bila smokvin list. Taj sam njegov višestruki trošak po Agrokorovom preuzimanju Smokvice osobno platio. Možda će Goran Marić Smokvicu moći koristiti i ubuduće. Naravno, besplatno (čitaj trošak poreznih obveznika)", napisao je Todorić.

Očito je aludirao na to da je još dok je u upravi Tiskare Vjesnik bio sadašnji ministar, Tiskara prve godine bila vlasnik licence za Miss Universe. "S Todorićem nikada nisam ni kavu popio, a kamoli da mi ju je on platio. Nisam nikada ranije niti bio na Smokvici, a niti sam njega spomenuo u svojoj izjavi. On kao pojedinac nije u mom fokusu, u mom fokusu je bolje upravljanje državnom imovinom koja je prošlih godina i zbog servilnosti bivših političkih struktura bila nezakonito korištena. Osobno ne mislim nikada ništa koristiti besplatno, niti sam to prije radio", kaže Marić.

Todorić je nadalje objavio i da je 10-godišnje korištenje platio 10 milijuna eura unaprijed, ali nije rekao komu. Agrokor je preuzeo tvrtku Grafoplast koja je imala koncesiju, ali je nije plaćala. Todorić tvrdi i da je osigurao 24 milijuna kuna za plaćanje dugova za korištenje otoka, ali da to nije platila izvanredna uprava. "Nikada nije u državni proračun ušla niti kuna za koncesiju otoka. To je lako provjerljivo". kaže Marić, prenose 24 sata.