SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Marić: Bilo je interesa za Petrokemiju, ali su se te prilike propustile
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.10.2018. - 13:05:14
ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu kako je Petrokemija "svojevrsni vrući krumpir" koji Vlada pokušava riješiti te da je do sada, što se tiče te tvrtke, bilo propuštenih prilika.

Na novinarsko pitanje uoči Vladine sjednice je li Petrokemija novi Uljanik, Marić je rekao kako se kod Petrokemije može govoriti "o nekim propuštenim prilikama".

"Dobro znamo da je bilo određenog interesa za Petrokemiju prije nekog vremena pa su se te prilike propustile. Nama je ona također došla kao neki svojevrsni 'vrući krumpir', da ga probamo riješiti", kazao je Marić.

Ocijenio je kako je dobra stvar, što se tiče Petrokemije u smislu njene opstojnosti i održivosti, njena puno jača perspektiva, obzirom na značaj za hrvatsku poljoprivredu i poljoprivredu u zemljama u okruženju i regiji.

"S druge pak strane financijski efekti su kudikamo manji. Nije to neka velika utjeha, ali to treba reći", kazao je ministar financija.

Iz kutinske Petrokemije u ponedjeljak su izvijestili da zbog nedostatka kvoruma nije održana glavna skupština te da će se održati u pričuvnom terminu 31. listopada, s istim dnevnim redom i istim prijedlogom odluka.

Petrokemija je u većinskom državnom vlasništvu, a dioničar s najvećim udjelom od 79,85 posto je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP).
Na dnevnom redu skupštine koja se trebala održati 15. listopada pored ostalog su odluke o opozivu i izboru novih članova nadzornog odbora te o izmjenama i dopunama odluke o povećanju temeljnog kapitala, koja je donesena 9. srpnja.