SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRANSFERI
 
Marca: Barcelona jedva čeka zimu da proda Rakitića
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 20.09.2019. - 10:09:23
MADRID - "Još se nisu do kraja slegli dojmovi o nedavno završenom ljetnom prijelaznom roku, a Barcelona već čeka iduće otvaranje tržnice nogometaša u siječnju", piše Marca.

Španjolski sportski dnevnik ističe kako aktualni prvak Španjolske u zimskom prijelaznom roku neće nikoga kupiti, ali zato želi prodati tri igrača, od kojih je je jedan donedavno bio nezamjenjiv.

"Iako je ostalo još dugo do novog prijelaznog roka, Barcelona već ima gotov plan što u njemu raditi. Jasno je da ove zime neće nikoga kupiti, posebno ne Neymara, čije dovođenje je sada potpuno nemoguće. Troškovi plaća u Barceloni probili su sve plafone i klub više jednostavno nema manevarskog prostora povećati ga za još 35 milijuna eura godišnje, koliko iznosi Neymarova gaža. Ali zato u siječnju jako želi prodati nekoliko uglednih igrača: Rakitića, Umtitija i Artura Vidala. Ove zime će učiniti sve da oni otiđu iz kluba, jer Barcelona u pokušaju da popravi teško financijsko stanje ih se mora riješiti prije kraja fiskalne godine, koji je 30. lipnja", ističe Marca.

Dakle, Barcelona navedene (bivše) zvijezde predvođene Rakitićem mora prodati prije spomenutog kraja obračunskog razdoblja i ne može čekati idući ljetni prijelazni rok, u kojem se u pravilu obavljaju najveći poslovi i igrači prodaju za više odštete, piše Index.