DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Marakana uskoro u novom ruhu
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 19.11.2018. - 14:48:09

BEOGRAD - Direktor stadiona "Rajko Mitić" Milorad Ćorović rekao je da je u toku postavljanje sistema za grejanje terena i najavio da će od 19. novembra početi i postavljanje najsavremenijeg sistema kapija na istoku i zapadu.

- Postavljamo grejni sistem koji će biti u funkciji već za meč sa PSG-om. Za nekoliko dana predstoje tople probe. Grejanje će funkcionisati uz pomoć kotla i mazuta, dok se ne završe još dva istorijska poduhvata - izgradnja sunčeve elektrane i kopanje bunara sa toplom vodom za koje smo dobili građevinske dozvole, odnosno istražno pravo - rekao je Ćorović za klupski sajt.

Govoreći o promeni kapija na istoku i zapadu, Ćorović je kazao da je reč o tehnologiji koja se koristi na najmodernijim sportskim objektima u Evropi i svetu.

- Taj projekat doprineće i bezbednosti gledalaca jer će aktuelne kapije postati evakuacioni izlazi, a u slučaju potrebe stadion će biti moguće isprazniti za pet ili šest minuta - rekao je direktor Zvezdinog stadiona.

On je istakao da se radovi na stadionu time ne završavaju.

- Planirana je i izgradnja 'skaj bokseva' na zapadu, ali i brojni drugi projekti u okviru stadiona. Iza severne tribine u toku je izgradnja najsavremenijeg mediko bloka u kojem će igrači imati sve neophodne uslove za oporavak i rad na fizičkoj spremi kroz najsavremenije teretane. Takođe, na platou Delije, gradi se kutak za navijače, mesto predviđeno za njihovo druženje, šop i članstvo - rekao je Ćorović.

Radovi će se nastaviti i iza juga stadiona Rajko Mitić gde su već izgrađeni parking i tereni koje koristi Omladinska škola Crvene zvezde.

- Urađen je i projekat Zvezdine akademije koji bi trebao da bude realizovan u narednom periodu. Objekat u okviru omladinske škole imaće sve uslove za rad talenata. U njemu će crveno-beli biseri živeti, učiti i trenirati, uz jedinstvenu priliku da se na najbolji način školuju i grade kao fudbaleri i ljudi. Za sve navedeno potrebna su znatna finansijska sredstva, ali je uprava prepoznala napredak u inrastrukturi kao neophodan za dalji razvoj kluba zbog čega smo u periodu koji se u svakom smislu može nazvati istorijskim - rekao je Ćorović.