SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
OPOZICIJA
 
Mandić: Hrvatski Telekom da odustane od kupovine Crnogorskog Telekoma
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.01.2017. - 22:01:48
PODGORICA - Demokratski front (DF) pozvao je Hrvatski Telekom da odustane od kupovine akcija Telekoma Crne Gore jer je, kako tvrde, privatizacija tog preduzeća opterećena dokazanom korupcijom.

„Zbog te korupcije i nepoštovanja zakona, vlast DF će nacionalizovati ovo preduzeće i vratiti ga u vlasništvo građana Crne Gore", poručio je jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić.

„Podsjećamo hrvatsku javnost i Hrvatski Telekom da je zbog korupcije u iznosu od 7,35 miliona evra, koju su predsjedniku tadašnje Vlade Milu Đukanoviću i sa njim povezanim licima, platili direktori mađarskog Telekoma, ovo preduzeće postalo „vlasništvo" mađarskog Telekoma. Ta korupcija je u potpunosti dokazana pred sudovima u SAD-u, a u Skupštini Crne Gore je Anketni odbor bio u prilici da sasluša najveći broj direktnih učesnika korupcije iz Vlade i nekadašnjeg menadžmenta Telekoma", navodi Mandić.

Prema njegovim riječima, da je Crna Gora imala odgovornog i poslu posvećenog specijalnog državnog tužioca „poodavno bi kriminalna banda na čelu sa Milom Đukanovićem bila iza brave, a Telekom vraćen u državno vlasništvo".

„No, kako je Milivoje Katnić postao dio kriminalne hobotnice, taj posao se može završiti na zadovoljavajući način tek nakon izbora novog čovjeka na mjesto SDT", smatra on.

Interesantno je, prema mišljenju Mandića, da se prije preuzimanja vlasti u SAD-u od strane Donalda Trampa, u okviru Dojč Telekoma organizuje ovakva vrsta vlasničke promjene. „Vjerovatno neko dobro obaviješten iz poslovodstva ove kompanije zna da nova američka administracija neće imati bilo kakvih obaveza i obzira prema lokalnoj korumpiranoj agenturi Mila Đukanovića. Zato se mnogima žuri, pod firmom „unapređenja poslovanja", vjerujući da brzom prodajom akcija mogu zaštititi imovinu preduzeća stvorenu koruptivnim aktivnostima", ističe Mandić.