SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NEZADOVOLJSTVO
 
Mali dioničari Agrokora traže smjenu Ramljaka
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 31.01.2018. - 14:02:49
ZAGREB - Udruga manjinskih dioničara koncerna Agrokor održala je konferenciju za novinare s temom "otkrivanje novih dokumenata koji govore o neispravnom radu izvanrednog povjerenika, odnosno jamstava koja su ovisna društva izdavala u korist Agrokora".

"Ono što je radio Ante Ramljak nije bilo u skladu sa zakonima, pretvorio je jedan akt u nešto što je već napravilo jako velike štete", kazao je Miroslav Jeličić Purko, koji je u ime udruge kazao da je "cilj ove presice predstavljanje dva važna dokumenta koji pokazuju da je ono što je radio Ante Ramljak nije bilo u skladu sa zakonima te da je pretvorio jedan akt u nešto što je već napravilo jako velike štete". Istaknuo je kako su na sudu prije nekoliko dana pronašli jedan dokument za koji nitko od njih nije znao, a podnesen je sudu jer su svi vjerovnici morali podastrti dokaze za svoje tražbine.

"Dokument govori o jamstvima u okviru ugovora o kreditiranju i ugovorima u obveznicama, i po njemu je razvidno da društva poput Belja, Jamnice, Vupika i Leda mogu jamčiti samo za onaj iznos novca koji su primile, i ni za kakav veći iznos. Mi ovo nismo imali, a imali su Ramljak i banke. To znači da se više ne može napraviti onakva nagodba kakvu je zamislio izvanredni povjerenik", kazao je Jeličić Purko.

Podsjetimo, bivša tvrtka Vladinog izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management d.o.o., objavili su mediji u utorak, sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.