SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Lutovac: DS odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 17.06.2018. - 13:19:23
BEOGRAD - Demokratska stranka je na sednici Glavnog odbora odlučila da učestvuje u formiranju opozicionog saveza, objavila je potpredsednica te stranke Aleksandra Jerkov.

"DS donela odluku o učešću u formiranju opozicionog saveza. Predstoji nam velika borba. Za građane, za bolju Srbiju, za bolji život u njoj", navela je Jerkov posle Glavnog odbora na svom Tviter profilu.

Na sednici Glavnog odbora predsednik DS Zoran Lutovac rekao je da će stranka biti član i osnivač opozicionog saveza.

On je rekao da građani i birači žele suštinske promene i da očekuju od DS da sa drugima stvori savez i da zajednički deluju.

Lutovac je uoči sednice GO DS-a poručio je da očekuje da se na glavnom odboru izglasa odluka o ulasku u zajednički Savez sa Draganom Đilasom u kome bi ta stranka (DS) imala ravnopravni status člana i osnivača.

Lutovac je rekao da je cilj formiranje širokog saveza bez zalaženja u ideološke razlike među političkim partijama koje bi mu se priključile.

Demokratska stranka je, dodaje Lutovac, otvorena za razgovor sa svim suštinski opozicionim partijama i za to očekuje podršku GO.

"Obećali smo da ćemo vratiti poverenja građana. Prvi korak smo napravili, dobili smo tim koji se i u našoj stranci i među građanima Srbije doživljava kao nova garnitura političara", rekao je Lutovac.

Drugi pravac promena, kako je rekao, je promena organizacije stranke i načina delovanja spolja i iznutra. dok je treći potrebno usmeriti ka jasnijem socijaldemokratskom profilisanju.

"Četvrti pravac promena jeste naš odnos prema drugim opozicionim strankama - naši birači i simpatizeri, građani Srbije koji hoće suštinske promene u društvu, očekuju od nas da sa drugima stvorimo Savez i zajednički delujemo. DS će biti jedan od osnivača i članova Saveza", rekao je Zoran Lutovac.