SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPSEŽNO
 
Luka Koper iduće godine zapošljava čak 800 radnika
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 14.11.2018. - 09:55:28
KOPER - Luka Koper iduće će godine biti među najvećim poslodavcima u Sloveniji.

Krajem listopada ove godine, ukompaniji je bilo zaposleno 1.054 radnika, a do rujna iduće godine planiraju zaposliti više od 800 dodatnih radnika.

Radi se o velikom organizacijskom i strateškom restrukturiranju kompanije kakvo u povijesti još nije viđeno. Temeljno načelo kadrovske reorganizacije jest da se u najkraćem roku ukine tzv. prekarni rad.

U prvom valu zaposlit će 307 novih radnika. Izbor će se obaviti do kraja ove godine, a postupno zapošljavanje bit će realizirano do kraja veljače iduće godine.

Prije nekoliko tjedana, Luka Koper dobila je građevinsku dozvolu za produženje operativne obale kontejnerskog terminala na prvom molu za sto metara. Riječ je o ključnom strateškom projektu kompanije za koji se očekuje da će biti završen do kraja 2020. Istodobno, Luka Koper ponovno je zatražila i građevinsku dozvolu za novi vez za Ro-Ro brodove.

Natječaj za izvođača radova za produženje prvog mola, koji će Luci Koper omogućiti istovremeno privezivanje dva velika kontejnerska broda, čime se povećava prekrcaj i dobiva više prostora za kontejnere, još nije objavljen. Početak radova zakazan je za svibanj 2019.

U prvoj polovici ove godine Grupa Luka Koper ostvarila je prihode od prodaje od 113,3 milijuna eura, što je za pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.