SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Lucasfilm bi mogao biti partner u izgradnji filmskog studija pored Dubrovnika
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.02.2016. - 21:52:00
Zadnja izmjena: 12.02.2016. - 22:27:07
DUBROVNIK - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić sastao se u četvrtak u San Franciscu s predstavnicima Lucasfilma, američke filmske i televizijske produkcijske tvrtke koju je osnovao George Lucas, autor filmske sage "Ratovi zvijezda", potvrdio je u petak poslijepodne njegov glasnogovornik Petar Ipšić, ističući kako će snimanje toga filmskog serijala Dubrovniku donijeti velike marketinške mogućnosti.

"Ratovi zvijezda su svjetski poznat brend, i to su filmovi koji su obilježili živote velikog broja ljudi, a kako smo rekli, priključenje Dubrovnika ovoj svemirskoj obitelji u vidu svrstavanja na mapu lokacija gdje su se filmovi snimali krije velik marketinški potencijal i otvara mogućnosti za daljnju suradnju s ovom tvrtkom koja je dio Disneyja", rekao je Ipšić te potvrdio kako je snimanje najavljeno od 9. do 16. ožujka.

Vlahušić se u San Franciscu sastao s nekoliko čelnika te tvrtke, poput Lynne Hale, potpredsjednice te tvrtke zadužene za odnose s javnošću, te Lori Aultman, potpredsjednice Lucasfilma za financije i planiranje. Kako su poručili iz gradske uprave, ta tvrtka zainteresirana je i za suradnju pri izgradnji filmskog studija.

"Na sastanku u San Franciscu razgovaralo se i o tome kako pojačati potencijal Dubrovnika kao filmskog središta budući da Star Wars jesu najveći, ali ne i jedini film, odnosno serija koja se snimala u našem gradu. Sljedeći korak za koji je grad jako zainteresiran je na nekoj lokaciji u blizini grada izgraditi filmski studio. Tu inicijativu su prihvatili i u Lucasfilmsu i iskazali su interes za suradnju i na tom projektu, tako da je ovo, nadamo se, samo početak jedne dugoročne suradnje", rekao je Ipšić.

Inače, kako su priopćili iz grada, Lori Aultman izvijestila je gradonačelnika Vlahušića kako je financijski učinak sedmog nastavka "Ratova zvijezda" - "Sila se budi" dosegnuo dvije milijarde i 19 milijuna dolara, što ga svrstava među najuspješnija filmska ostvarenja u povijesti, a očekivanja od novog nastavka čak premašuju taj rezultat.

Premijera osme epizode serijala "Ratovi zvijezda" najavljena je za 15. prosinca 2017., a među lokacijama za snimanje u Dubrovniku spominju se Stradun i još nekoliko ulica u staroj gradskoj jezgri te plaža Banje.