SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROJEKTI
 
Lucas otvara muzej u Los Angelesu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.01.2017. - 11:13:23
LOS ANGELES - Tvorac "Ratova zvijezda" George Lucas odlučio je u Los Angelesu izgraditi Muzej narativne umjetnosti koji će stajati oko milijardu dolara, objavljeno je na internetskoj stranici muzeja koji će biti smješten u Izložbenom parku.

U muzeju će biti izložena redateljeva kolekcija umjetnina, zbirka crteža, ilustracija i digitalnih radova te predmeti sa snimanja njegovih filmova, osobito onih iz SF-sage o ratovima zvijezda, a predstavit će se i povijest i evolucija vizualnih efekata.
Projekt će gotovo u cijelosti financirati sam Lucas.

"Vjerujem u viziju Lucasova muzeja jer smo zajedno prošli cijeli projekt", kazao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti, dodavši kako smatra da je "LA idealno mjesto za takav prostor".

Garcetti je zadovoljan i zbog toga što će se zahvaljujući muzeju otvoriti tisuće radnih mjesta te zato što će privlačiti brojne turiste koji će ondje doći vidjeti originalan kostim Dartha Vadera, izložen uz djela velikana likovne umjetnosti poput Normana Rockwella, Edgara Degasa ili Pierrea-Augustea Renoira. 

Izgradnja muzeja prvobitno je planirana u Chicagu, no od plana se odustalo zbog zakonskih problema sa zakladom koja upravlja zemljom i koja se protivila Lucasovu projektu. 

Mjesto na kojemu će se graditi muzej, Izložbeni park smješten je u blizini Sveučilišta South California gdje je Lucas studirao filmsku umjetnost i upoznao svoje buduće suradnike, među kojima i Stevena Spielberga.