SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UGOVOR
 
Lošinjsko brodogradilište postaje Optimarinova baza na Kvarneru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 19.02.2018. - 19:23:15
RIJEKA - Predstavnici Lošinjske plovidbe - brodogradilišta i norveške tvrtke Optimarina, koja proizvodi uređaje za obradu balastnih voda, potpisali su u ponedjeljak ugovor o suradnji kojim će lošinjsko brodogradilište postati Optimarinova baza za kvarnersko područje.

Ugovor su potpisali direktor Lošinjske plovidbe - brodogradilišta Anton Saganić i predstavnik Optimarina Tore Andersen.

Saganić je tom prigodom rekao da je suradnja logična i da će od nje imati koristit obje tvrtke budući da je ugradnja sustava za obradu balastnih voda obvezatna za sve brodove koji ulaze u međunarodne vode.

Dodao je da se lošinjsko brodogradilište bavi isključivo remontom brodova te da je jedno od vodećih na Jadranu. Zbog ograničenog doka, u brodogradilištu se obavljaju remonti brodova dugačkih do 150 metara. U njemu je zaposleno oko 100 radnika, a povremeno radi još 50-ak kooperanata.

Predstavnik Optimarina Tore Andersen rekao je da je ta tvrtka prva, još 2000. godine, isporučila komercijalni sustav za obradu balastnih voda na putničkom brodu »Regal Princes«.

Kupci Optimarina su brodovlasnici i operatori kao što su Saga Shipholding, Evergreen, Gulfmark i nizozemska ratna mornarica.

Sada je Optimarin vodeći na tržištu, s primljenim narudžbama za više od 450 sustava za obradu balastnih voda, od kojih je oko 100 naknadno ugrađeno na brodove, rekao je Andersen.