GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih

Ljubljanski stanovi dvostruko skuplji od mariborskih
USPOREDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2020 / 10:13
Autor: SEEbiz / siol.net
LJUBLJANA - Slovensko tržište nekretnina u prošloj godini se smirilo, kako u pogledu transakcija, tako i cijena nekretnina.

Rabljeni stanovi su u Ljubljani dvostruko skuplji nego u Mariboru, a cijene im od početka 2018. godine stagniraju. Za isti veliki stan u Ljubljani trebali biste raditi čak četiri godine duže nego u štajerskom glavnom gradu.

Najveći procvat nekretnina je iza nas. Cijene su se ublažile u prošloj godini, broj transakcija u prvoj polovici prošle godine bio je najniži od 2016. godine, a oglasi na portalima za nekretnine ne mijenjaju se tako brzo kao prije godinu dana.

Nakon financijske krize, preokret na tržištu nekretnina dogodio se početkom 2015. godine, kada je trend broja prodanih kuća i kuća počeo rasti. Do prve polovice prošle godine cijene su u cijeloj zemlji porasle za 30 posto u odnosu na 2015. godinu, a od 2018. godine cijene su se smanjile, uglavnom na štetu stagnacije u glavnom gradu, prema podacima Geodetske uprave.

"Cijene su vjerojatno dosegle vrhunac. One su toliko visoke kao prije krize i, logično je, ovdje će se negdje zaustaviti. Cijene stanova iz druge ruke mogu biti toliko visoke jer novih nema", rekao je Roman Prskalo iz Metropole IN za Siol.net i dodaje kako bi rabljeni stanovi trebali biti 400-500 eura  po četvornom metru jeftiniji od stanova iz novih zgrada.

U prvoj polovici prošle godine cijene kvadratnog metra rabljenog stana u Ljubljani iznosile su gotovo 2.800 eura i već su premašile rekordne cijene u 2008., prije financijske krize. Gledajući informacije na najvećem portalu nekretnina nekretnine.net, cijene oglašenih stanova u glavnom gradu između ožujka i studenog prošle godine često prelaze tri tisuće eura.

Tagovi: ljubljanski stanovi, Ljubljana, Maribor, slovensko tržište nekretnina, tržište nekretnina
PROČITAJ I OVO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
SKUPOCJENO
Ovo su najskuplji stanovi u Zagrebu
ZAGREB - Kad se prolazi pokraj zagrebačkog Centra Kaptol, nezamjetno je da je nedavno nadograđen. Završni radovi na tom novom dijelu su pri kraju.
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
GRAĐEVINA
Slovenija: U veljači ponovno povećana vrijednost izvedenih građevinskih radova
LJUBLJANA - Nakon pada u siječnju, vrijednost obavljenih građevinskih radova u Sloveniji ponovno je porasla u veljači. U odnosu na siječanj bio je veći za 6,3 posto, a od veljače prošle godine za 1 posto.
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
STANOGRADNJA
Njemačka: Sve više otkazanih stambenih projekata
BERLIN - Građevinske tvrtke u Njemačkoj bilježe sve veći broj otkazivanja projekata stanogradnje. Udio tvrtki koje su suočene s otkazima dosegao je u ožujku gotovo petinu.
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
PROSTORNI PLAN
Beograd na vodi širi se na Novi Beograd i Čukaricu
BEOGRAD - Beograd na vodi se širi na dodatnih 327 hektara i "prelazi Savu" - prema upravo objavljenoj Odluci o promeni Prostornog plana, proširiće se na Novi Beograd i Čukaricu, a obuhvatiće i dodatne parcele na području Savskog venca i Starog grada.
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
ENORMNO
Njemački građevinari traže od vlade 23 milijarde eura za rješavanje stambene krize
BERLIN - Pad stanogradnje u Njemačkoj mogao bi omesti oporavak gospodarstva i produbiti političke podjele, upozorile su u četvrtak udruge građevinskih tvrtki, zatraživši od vlade 23 milijarde eura kako bi se riješila stambena kriza.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE