DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Ljajić: Vodafone nije četvrti operater u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.04.2019. - 09:18:40
BEOGRAD - Regulatorna agencija za elektronske komuikacije i poštanske usuge (Ratel), saopštila je u petak (19. aprila) da je izdala dozvolu britanskoj firmi Vodafone za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija u oblasti javnih komunikacionih mreža i usluga.

Iako je ova informacija u javnosti shvaćena kao da na tržište telekomunikacionih usluga stiže novi igrač, Rasim Ljajić, ministar trgovine turizma i telekomunikacija za Politiku kaže da Vodafone nije četvrti mobilni operater u Srbiji.

- Oni su upisani u registar da mogu da obavljaju delatnost koja ne podrazumeva fiksnu i mobilnu telefoniju, za koje su potrbne posebne licence. Reč je o tranzitnom saobraćaju između zapadne Evrope i Turske, koji će Srbiji doneti novac od naplate predviđenih taksi.

Kako je navedeno i u saopštenju Ratela, ogranak Vodafona u Beogradu će koristiti mrežu isključivo za tranzitni prenos optičkih signala kroz Srbiju. Izdavanjem dozvole, praktično je registrovan ogranak u Srbiji ove, jedne od vodećih svetskih telekomunikacionih kompanija, kao još jedan operater optičke mreže za transport.

Za sada, kako je navedeno, neće biti pristupnih tačaka za povezivanje sa drugim mrežama operatera elektronskih komunikacija i neće biti omogućeno pružanje usluga korisnicima u Srbiji,