SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Ljajić: Ove nedelje sastanak komisije i Lazarda oko Telekoma
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 10.08.2015. - 19:21:47
BEOGRAD - Spisak kompanija koje idu u sledeći krug privatizacije Telekoma Srbija biće poznat posle sastanka vladine komisije sa privatizacionim savetnikom, kompanijom Lazard, a koji će biti održan ove nedelje.
"Ove nedelje će biti sastanak komisije sa privatizacionim savetnikom, kako bi se videlo koje su sve neobavezujuće ponude za Telekom podnete i šta sadrži svaka od njih", rekao je Tanjugu ministar trgovine turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Komisija će, kako je rekao, od savetnika, kompanije Lazard, dobiti podatke o tome ko se prijavio, kakve su konkretne ponude, a na osnovu toga, komisija će odlučiti koja zainteresovana kompanija ispunjava uslove da "ide u sledeći krug".

"Kompanije koje idu u drugi krug, stiču pravo na uvid u svu dokumentaciju Telekoma Srbija, a tek onda slede njihove obavezujuće ponude", objašnjava Ljajić.

Prema pisanju domaćih medija za Telekom Srbija do sada je pristiglo 14 neobavezujućih ponuda.

Među zainteresovanima koji su poslali ponude su, kako se navodi, Deutsche Telekom, kao i investicioni fond Mid Europa Partners koji je nedavno kupio "Danube Foods Group" u okviru koje posluju "Imlek", "Knjaz Miloš", "Bambi".

Tu su i Telekom Slovenije, Bulgarian Telecommunications Company EAD, Abu Dhabi investment Authority...