SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Ljajić: Jači razlozi za vanredne izbore nego u ranijim slučajevima
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 10.02.2019. - 10:50:43
BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je da sada postoje i jači razlozi za održavanje vanrednih parlamentarnih izbori nego u prethodna dva puta kada su oni bili raspisivani.

"Prvo zbog Kosova, jer je važno da u nastavku pregovora udjete sa punim političkim legitimitetom i kapacitetom", izjavio je Ljajić u intevjuu za današnji Alo.

Prema njegovim rečima, logično je da se o teškim pitanjima pregovara na početku, a ne na kraju mandata.

"Treće, ako već imate proteste na kojima se dovodi u pitanje legitimitet vlasti, onda nema boljeg načina da se to proveri na izborima", rekao je Ljajić, koji je naveo i da nema nikakva relevantna saznanja da li će na proleće biti održani vanredni izbori.

On je rekao i da će ako dodje do raspisivanja izbora, partija koju vodi prvo razgovarati o koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

Upitan o gradjanskim protestima, Ljajić je rekao kako od početka smatra da je najbolji odgovor na njih da se ne komentarišu sve dok su oni mirni i bez incidenata, a "naročito da ne licitiramo javno sa brojem protestanata".

"Drugi rečima, onako kako se (Aleksandar) Vučić ponašao prema protestima nakon predsedničkih izbora. I videli smo kako su se završili", rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, to nije ignorisanje protesta, već racionalno sagledavanje i tog iskazanog nezadovoljstva, ali i njihovog dometa.

"Ovaj protest je tolliko heterogen i po sastavu učesnika, i po ideološkom profilu, i političkim porukama da jedino na našim greškama mogu da se održe", rekao je Ljajić.