SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OŠTRO
 
Linić: Sudac Kolakušić je optužio Vladu za kriminal
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
Datum objave: 23.07.2013. - 12:24:43
ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić na konferenciji za novinare govori o predstečajnim nagodbama i zahtjevu suca Mislava Kolakušića za ocjenu ustavnosti Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.
- Nije stvorio probleme samo pravosuđu i sucima koji rade predstečajne nagodbe. Sudac nema ovlasti pokrenuti upravni postupak, već je to sud - rekao je Linić na početku te dodati da će sudac morati objasniti kolegama što je neustavno.

- Tragedija je da radi na predmetu tri mjeseca, a do danas nije objasnio što je protuustavno - rekao je Linić i prešao da današnju izjavu medijima suca.

- Za njega je primjena Zakona neustavna. Opasna je konstatacija da je Zakon na štetu vjerovnika, proračuna i građana Hrvatske. I tu vidi protuustavnost - kaže Linić.

- To znači da je Sabor predložio kriminalni zakon i da se izvršna vlast bavi kriminalnim radnjama. Ovo je njegova optužnica - rekao je Linić.

Podsjetimo, Kolakušić je jučer odgodio ročište o predstečajnoj nagodbi Dalekovoda te zatražio ocjenu ustavnosti Zakona. Na taj njegov potez jučer je žestoko reagirao ministar Linić te ga je optužio da je "neradnik koji želi otići na godišnji odmor". Kolakušić je danas odgovorio da je stekao uvjerenje da "odredbe tog Zakona i njihova primjena u konkretnim predmetima predstavljaju povredu Ustava RH i drugih zakona na štetu vjerovnika, državnog proračuna RH, a time i svih građana RH, dok pojedinim vjerovnicima omogućuju povoljnije uvjete ostvarivanja njihovih potraživanja".