SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Linić: Milanović je znao za sporni HBOR-ov kredit njegovom bratu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 31.05.2014. - 20:02:23
ZAGREB - Bivši ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da je premijer Zoran Milanović, suprotno njegovim tvrdnjama, znao za kredit HBOR-a tvrtki supruge premijerova brata, ističući da Milanović djeluje po principu "država to sam ja", da se ponaša kao autokrat i despot i da jedini odlučuje, te da je u tom smislu znao i za sporni kredit.

"Očito je on osoba koja voli autokraciju, koja želi biti despot, koja ne priznaje predsjednika države, ne poštuje predsjednika Sabora, ne poštuje Sabor, ne poštuje Ustavni sud, ne poštuje ni jednog ministra. On ne poštuje ni Državno odvjetništvo. Država to sam ja, jedini koji odlučuje to sam ja - to je Zoran Milanović", rekao je Linić za RTL Danas.

Upravo zbog takvog ponašanja, smatra, znao je i za sporni kredit HBOR-a.

"Sve je znao o svom bratu jer je na zadnjem našem razgovoru, prije moje odluke o smjeni, spominjao svoga brata i zamjerao nekim ljudima u ministarstvu odnos prema svom bratu. On je znao za taj kredit, kao što zna sve, jer inače ne bi spominjao svoga brata na našem oproštajnom razgovoru", istaknuo je.

Linić je ustvrdio kako u tom kreditu ne vidi ništa problematično, jer pravo na kredit, naglasio je, ima svaki čovjek koji stvara, radi i otplaćuje svoje kredite.

"Problem je Zoran Milanović, jer po njemu i njegovoj ljestvici netko to može, netko ne može. Ako si blizu mene, ako si osoba kojoj želim dati, možeš raditi što god hoćeš, ali ako nisi, nemaš pravo niti disati. To je neka čudna Milanovićeva ljestvica, mislim da ću je zauvijek zapamtiti", kazao je.

Ponovio je optužbe kako je jedini cilj premijera proglasiti ga kriminalcem i strpati u zatvor.

"Zadnje rasprave pred svojim najbližim suradnicima, kad me odlučio smijeniti, bile su da će me uhapsiti, da sam kriminalac. To je govorio svojim najbližim suradnicima, ministrima. Pitajte Jovanovića, Marasa, pa nek laže", poručio je Linić.

Na ocjene prve potpredsjednice Vlade i čelnice HNS-a Vesne Pusić kako u njegovim optužbama vidi osjećaj ogorčenosti puno više nego išta drugo, Linić je uzvratio kako bi vrlo rado volio vidjeti kako bi se ona osjećala da je "Milanović optuži da je pokrala državu za 27 milijuna kuna".

"Vjerojatno ona ne bi reagirala. Ostavljam ostalim članovima da ocijene i na mom primjeru kako se to nabacuje blatom i kako se eliminira onoga tko ne misli kao predsjednik, onoga koji ne sluša i gluposti predsjednika", rekao je.

I vodstvu SDP-a je poručio kako na ovom primjeru imaju prilike vidjeti način kako Milanović pokušava "eliminirati, oblatiti i zgaziti" svoje neistomišljenike.

Upitan misli li da će Milanović inicirati njegovo izbacivanje iz SDP-a, Linić je odgovorio:

"Volio bi da to pokuša, volio bi, jer bi to onda značio veliki teret na ljudima u SDP-u koji zaista moraju ocijeniti što to radi Milanović, a što to radi Linić Slavko".