SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
HOTELI
 
Liburnia Riviera Hoteli kupuju hotele Istrabenza
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.04.2015. - 13:44:13
LJUBLJANA - Liburnia Riviera Hoteli (LRH) žele kupiti hotele Istrabenza i time proširiti svoj portfelj na slovenskoj obali.
Jutros je objavljena informacija da su Hoteli Cavtat (u vlasništvu LRH) kupili 15,88 postotni udjel u Istrabenzu. Udjel je prodalo društvo KB 1909.

Ta je kompanija preko svojih kćerinskih društava vlasnik hotela u Portorožu (Grand Hotel Portorož, Apollo, Riviera, Neptun, Slovenija i hotela Palace), te hotela u Opatiji i Italiji. Pored turističkog portfelja su 51-postotni vlasnik poduzeća za prodaju tehničkih plinova, a Istrabenz ima i nešto portfeljnih ulaganja koje pokušava prodati.

Finance pišu kako će LRH kao konkurenta imati Savu koja je nedavno potvrdila interes za povezivanje poduzeća Sava Turizem sa Hotelima Bernardin i Istrabenz Hotelima.

Ulazak LRH u Istrabenz mogao bi značiti da će novi suvlasnik blokirati uderuživanje svoje tvrtke kćeri iz turističkog sektora i poboljšati Liburnijine pregovaračke pozicije, ako žele kupiti čitav turistički portfelj Istrabenza.

Hoteli Cavtat od studenoga 2014. vlasnici su četiriju hotela u Portorožu u Sloveniji, potvrdila je u petak hotelijerska skupina Hoteli Bernardin. Prodaja hotela Metropol, Roža, Barbara i Lucija izvršena je nakon međunarodnog natječaja na kojemu su Hoteli Cavtat ponudili najbolje uvjete. Cijena preuzimanja nije objavljena, a slovenski mediji navode da se kreće nešto ispod 30 milijuna eura.