SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOBIT
 
Lenovo u plusu zahvaljujući rastu prihoda od osobnih računala
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.08.2018. - 15:56:32
PEKING - Kineski proizvođač računala grupa Lenovo izvijestio je u četvrtak da je prvo fiskalno tromjesečje zaključio s dobiti zahvaljujući naglom skoku prihoda i dobrim rezultatima u poslovanju s osobnim računalima.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem kineska je kompanija poslovala s neto dobiti od 77 milijuna dolara. U istom razdoblju prošle godie zabilježili su neto gubitak 72,3 milijuna dolara, pritisnuti većim troškovima zbog nestašice komponenti.

Prihodi su na razini grupe poskočili 19 posto, na 11,91 milijardu dolara, bilježeći dvoznamenkastu stopu rasta drugo tromjesečje zaredom.

"Grupa je i dalje uvjerena da će postizati dobre rezultate u poslovanju s osobnim računalima i cilja veći rast prihoda u odnosu na tržište u cjelini, vodeći istodobno računa o očuvanju profitabilnosti", izjavio je predsjednik uprave Yang Yuanqing.

U kineskoj kompaniji ističu također da su u odjelu mobilnih uređaja smanjili troškove poslovanja, za više od 100 milijuna dolara, prilagodili portfelj proizvoda i fokusirali se na tržišta na kojima mogu profitabilno poslovati.