GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rod Stewart prodao prava na svoje pjesme

Rod Stewart prodao prava na svoje pjesme
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 07:43
Autor: SEEbiz
LONDON - Britanski glazbenik Rod Stewart prodao je izdavačka prava i cijeli katalog svojih pjesama za gotovo 100 milijuna američkih dolara, objavio je u četvrtak Wall Street Journal.

Prema pisanju ovog američkog poslovnog dnevnika, tvrtka Iconic Artists Group je za spomenuti iznos otkupila prava na Stewartov katalog, ali i određena prava na korištenje njegova imena i lika.

Ovo je u manje od tjedan dana druga velika prodaja prava u svijetu pop i rock glazbe. Naime, Sony je od nasljednika Michaela Jacksona otkupio polovicu prava na njegova izdanja i pjesme, čiju je vrijednost dnevnik New York Times procijenio na 1,2 milijarde američkih dolara. Prema pisanju glazbenog mrežnog portala Billboard Sony je polovicu prava platio najmanje 600 milijuna USD.

Tržište prava na glazbu posljednjih je godina izrazito aktivno pa su tako svoje kataloge pjesama bogato unovčili legendarni glazbenici poput Boba Dylana, Brucea Springsteena i Neila Younga.

Investitori smatraju da će im se ulaganja višestruko isplatiti u eri kad su servisi za streaming glazbe u velikom uzletu, s obzirom na to da vlasnici prava zarađuju od svakog emitiranja pjesama, prodaje albuma, korištenja glazbe u promidžbene svrhe ili u filmovima i serijama, što je propisano zakonima o zaštiti autorskih prava.

Tagovi: Rod Stewart, dYLAN, Springsteen
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE