GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Projekt Jimmy L. Pave Marinkovića osvojio posebno priznanje na 14. ScripTeastu

Projekt Jimmy L. Pave Marinkovića osvojio posebno priznanje na 14. ScripTeastu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 15:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Projekt igranog filma Jimmy L. Pave Marinkovića, koji se bavi sudbinom Jimmyja Lyggetta, američkog crnog boksača i trenera koji je za vrijeme 2. Svjetskog rata trenirao boksačku reprezentaciju NDH, osvojio je posebno priznanje 14. izdanja ScripTeasta.

Projekt u produkciji tvrtke Telefilm, čiji je producent Stanislav Babić, a scenarist Pavo Marinković koji će budući film i režirati, nedavno je dobio i potporu Potprograma MEDIA u iznosu od 50 000 eura.

Glavna nagrada 'Krzysztof Kieslowski' pripala je Macieju Sobieszczański za projekt Brat (Brother).

ScripTeast je jedan od najuglednijih europskih scenarističkih programa, gdje su svoje projekte između ostalih razvijali Marta Meszaros, Benedek Fliegauf, Stefan Komandarev i Damjan Kozole, a posljednji uspjeh programa jest film Painted Bird Vaclava Marhoula, jedan od najkontroverznijih filmova prošlogodišnje venecijanske Mostre, koji je osvojio posebno priznanje na ScripTeastu 2013., a prošle godine bio je jedan od 10 naslova koji su se borili za nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg međunarodnog filma.

Polaznici majstorske radionice su iskusni scenaristi, a ona se sastojala od tri sjednice, rezidencijalne dramaturške u Poljskoj (Sterdyn, listopad 2019.), industrijske na Berlinaleu (veljača 2020.) te završne koja se trebala održati za vrijeme Filmskog festivala u Cannesu koji je, pak, odgođen do daljnjeg. Posljednji modul se, stoga, održao online 20. svibnja, a uključivao je pitching projekata i dodjelu nagrada 'Krzysztof Kieslowski'. Cijelu sesiju, koja je inače 'kruna' svakog ScripTeasta možete pogledati na ovoj poveznici.

Popis svih projekata koji su sudjelovali na ovogodišnjem ScripTeastu nalazi se ovdje.

Organizator Scripteasta je Independent Film Foundation, a financiran je sredstvima Programa MEDIA EU, zatim Poljskog filmskog instituta, Poljskog ministarstva kulture i produkcijske kuće Apple Film, a u suradnji s Europskom filmskom akademijom i mnogim drugim partnerima.

Tagovi: Jimmy L., Pavo Marinković, ScripTeast, Maciej Sobieszczański, TeleFilm, Stanislav BabićMarta Meszaros, Benedek Fliegauf, Stefan Komandarev
PROČITAJ I OVO
Rad Studija Sonde posvećen Tinu Ujeviću izložen u Napulju u sklopu European Design Awards festivala
JEDINSTVENI PROSTOR
Rad Studija Sonde posvećen Tinu Ujeviću izložen u Napulju u sklopu European Design Awards festivala
NAPULJ - Sonda je jedini hrvatski kreativni studio, i jedan od petnaest iz čitave Europe, koji je od strane talijanskog AIAP - Association of Visual Communication Design pozvan da u sklopu manifestacije European design Awards izlaže svoj rad na izložbi ANIME, u unikatnom muzejskom kompleksu / crkvi iz 17.st - Santa Maria delle Anime del Purgatorio ad Arco, u Napulju.
Detour na novom letu prema sedmom albumu
DISKOGRAFIJA
Detour na novom letu prema sedmom albumu
ZAGREB - Prvi singl „Kao ptica let“ nadolazećeg sedmog albuma Detoura, na prvu osvaja i uho i srce. Tekstom posebno emotivni, ali ritmom ljetno razigrani Detour još jednom pokazuju zašto su miljenici urbane publike.
Slijepčević nakon osvojene Zlatne palme: Sve zvuči nestvarno
OGROMAN USPJEH
Slijepčević nakon osvojene Zlatne palme: Sve zvuči nestvarno
CANNES - Povijesni je uspjeh postigao naš redatelj Nebojša Slijepčević koji je sinoć u Cannesu, na 77. filmskom festivalu za svoj film 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' osvojio prvu hrvatsku Zlatnu palmu na ovom međunarodnom filmskom festivalu.
Cannes: Film Nebojše Slijepčevića osvojio Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma
SENZACIJA
Cannes: Film Nebojše Slijepčevića osvojio Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma
CANNES - Film Nebojše Slijepčevića 'Čovjek koji nije mogao šutjeti', osvojio je Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma na festivalu u Cannesu.
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
DOBRE VIJESTI
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
ZAGREB - Pred kraj kazališne sezone u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu događaju se promjene u vrhu Drame. Dosadašnja ravnateljica Drame Nenni Delmestre zbog osobnih i obiteljskih razloga se od 10. lipnja 2024. povlači, a na to mjesto dolazi Tena Štivičić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE