GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

. Allen: Snimat ću u New Yorku ako je netko dovoljno lud da financira film

. Allen: Snimat ću u New Yorku ako je netko dovoljno lud da financira film
MAJSTOR FILMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2023 / 08:54
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Američki redatelj Woody Allen, kojeg je filmska industrija u SAD-u odbila, danas je na Venecijanskom filmskom festivalu ironično obećao da će snimiti film u rodnom New Yorku "ako netko bude dovoljno lud" da ga financira.

"Kad sam bio mlad, filmovi koji su nas se najviše dojmili bili su europski, francuski, talijanski, švedski... Svi smo htjeli snimati filmove kao Europljani", rekao je Allen u Veneciji prije projekcije svog 50. filma "Coup de chance" ," pucao na francuski jezik.

Alen, koji ima 87 godina, rekao je da se uz film osjećao kao "pravi europski filmaš".

Majstor humora i društvene satire, višestruko nagrađivani, Woody Allen više ne snima filmove u SAD-u nakon što mu je filmska industrija okrenula leđa nakon optužbi za seksualno zlostavljanje njegove usvojene kćeri Dylan Farrow (Dylan Farrow).

Alen je odbacio te optužbe. Iako istraga nije dokazala njegovu krivnju, redatelj je za mnoge u SAD-u postao jedan od simbola seksualnog nasilja.

Alen je danas na pitanje o ideji ponovnog snimanja filmova u New Yorku, gdje se odvija većina njegovih kreacija, odgovorio da bi to bilo moguće kada bi to netko financirao.

"Imam jako dobre ideje za New York, a ako neki dečki izađu iz sjene i kažu ok, financirat ćemo vaš film, onda mogu pročitati scenarij, saznati tko je u njemu. Onda neka mi daju novac i neka idu”, rekao je ravnatelj.

"Ako su ljudi dovoljno ludi da se slažu s tim, onda ću snimiti film u New Yorku", rekao je Allen.

Tagovi: Woody Allen, New York
PROČITAJ I OVO
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
Memoari Angele Merkel izlaze u studenome
NAJAVE
Memoari Angele Merkel izlaze u studenome
BERLIN - Memoari dugogodišnje njemačke kancelarke Angele Merkel bit će objavljeni krajem studenog, gotovo tri godine nakon što je sišla s vlasti, najavio je izdavač u ponedjeljak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE