SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
DAN POSLIJE
 
Kujundžić: Nije mi neugodno, pogrešno su interpretirali izjavu
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 20.11.2017. - 13:59:25
ZAGREB - Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, sudjelovao je u KB Dubrav u otvaranju novouređene prostorije Odjela za intenzivnu medicinu Klinike za anesteziologiju i stavljanju u rad aparata za digitalnu mamografiju na Kliničkom zavodu za radiologiju. Tom je prilikom odgovarao na pitanja novinara.

Upitan što je mislio pod izjavom, koju je rekao u nedjeljnoj Točki na tjedan naše Nataše Božić, da nitko nije dovoljno bogat da izliječi svu bolesnu djecu, ministar je rekao da mu je izjava izvađena iz konteksta .

"Ja mislim da kad se riječi izvade iz konteksta, dobiju drugačije znančenje. Nažalost medicina i novi lijekovi toliko puno košta da nitko na svijetu ne može to sve pratiti isti dan, i puno bogatiji od nas i zapravo je smisao u onome koliko imamo napraviti maksimum. Moramo misliti na sve bolesnike i to je problem svih zemalja u svijetu i sve zemlje u svijetu muku muče s tim", rekao je Kujundžić.

"Nije mi neugodno, zato što to nisam rekao kako su pojedinci interpretirali", dodao je.

Komentirao je i odustajanje od kandidature za sjedište Europske agencije za lijekove.

"Mi smo još u subotu odlučili povući kandidaturu s Irskom i Maltom iz sljedećeg razloga: Grad Zagreb, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva napravili su maksimalno korektnu aplikaciju za EMA-u, a kad je bilo ocjena valjanosti kandidature, bodovanja su dali djelatnicima EMA-e. Kad su počeli politički pritisci, vidjeli smo da je Hrvatska u neravnopravnom položaju i da ocjene koje se uzimaju u obzir nisu principijelne", rekao je Kujundžić, kazavši da se od ministarstva i Grada Zagreba može doznati koliko je novca uloženo u kandidaturu.

"Mi s ovim šaljemo poruku zajedno s drugim zemljama, koje su se osjetile neravnopravnima, ali svjesni smo da je EMA izrazito zanimljiva u financijskom smislu, pa je zato i toliko interesantna", rekao je Kujundžić.

Upitan za odgovor na kritike SDP-ove europarlamentarke Biljane Borzan, koja je odustajanje ocijenila žalosnim i sramotnim, Kujundžić joj je uzvratio. "Riječ sramotan dosta često dolazi od SDP-ovih redova. Sramotno je dobivati plaću, a ne zaslužiti je. Nikakvu pomoć Vlada nije dobila od gospođe Borzan, koja plaću prima iz hrvatskih redova, a svaki dan je u Bruxellesu", rekao je Kujundžić.