GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kujundžić: Kuću sam kupio za 195.000 eura, transparentno i po zakonu

Kujundžić: Kuću sam kupio za 195.000 eura, transparentno i po zakonu
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2020 / 20:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar zdravstva Milan Kujundžić priopćio je u utorak u povodu medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu, kako su supruga i on kuću kupili kuću za 195.000 eura te da je cijela transakcija bila transparentna i zakonita, a kupnju je prijavio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Portal Telegram objavio je danas da je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu, čija je vlasnica njegova supruga Tatjana Kujundžić te da je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pritom su upozorili kako u ministrovoj imovinskoj kartici nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti tu nekretninu.

"Možda će zvučati patetično ili 'opravdavajuće', ali u slučaju mog životnog puta krajnje realno: cijeli život sam radio, cijeli život sam stvarao, cijeli život sam štedio i cijeli život sam bio u kreditima", naveo je večeras Kujundžić reagirajući na objavu u medijima.

"Pred kraj svog radnog vijeka moja supruga i ja smo zaključili da bi za 'mirnu i sigurnu starost' bilo dobro investirati u kupnju nekretnine. Stoga smo odlučili kupiti kuću u Zagrebu u vrijednosti 195 000 eura (protuvrijednost u kunama). S obzirom da godinama, a i sada, imamo mjesečni zbroj plaća preko 40 000 kuna, odlučili smo podići kredit, uložiti ušteđevinu i nešto posudit od prijatelja".

Ministar zdravstva navodi kako su za kupnju kuće podigli kredit od 100 000 eura u PBZ-u, 55 000 eura platili iz ušteđevine koja je na računu u PBZ-u, a 40 000 eura privatno posudili od prijatelja, pri čemu je ugovor o pozajmici kod kupnje kuće ovjeren kod javnog bilježnika te novac uplaćen na račun prodavatelja kuće.

"Dakle, sve transparentno i zakonito. Kupnju kuće sam prijavio Povjerenstvu", istaknuo je Kujundžić

Tagovi: Milan Kujundžić
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE