SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Krneta: U narednih 14 mjeseci tri nove kompanije na berzi
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 29.06.2018. - 11:23:51

BEOGRAD - Kakvi su rezultati projekta aktiviranja srpkog tržišta kapitala nazvanog Izađi na berzu, da li su srpske kompanije prepoznale kotiranje na berzi i odricanje od dela vlasništva, kao mogućnost da dođu do sredstava potrebnih za unapređenje poslovanja, o tome je za Infobiz govorio direktor Beogradske berze, Siniša Krneta.

On je rekao da su, u prethodna tri meseca, viđenije srpske kompanije upoznate, uz pomoć međunarodnih konsultanata, sa prednostima izlaska na berzu.

Postoji selekcija, lista kompanija, koje su neke više, neke manje zainteresovane za izlazak na berzu. Tokom letnjih meseci konsultacije će biti nastavljene, pa će biti i definisano koja će od pomenutih kompanija ući u proces priprema za izlazak na berzu.

Direktor Beogradske berze veruje da će biti dostignut cilj da u narednih 14 meseci, tri kompanije krenu u pripreme za izlazak na berzu.

"Sa pet kompanija bismo bili izuzetno zadovoljni", kaže Krneta.

Kako kaže, iako se čini da je to mali broj, za Beogradsku berzu i aktiviranje tržišta kapitala to je veliki izazov.

Posle 80 godina, u narednim mesecima, kada budu završene sve predviđene procedure, akcije na Beogradskoj berzi listiraće i kompanija Fintel energija.