SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CILJEVI
 
Kovačević: Cilj Janafa je postati glavni trgovac nafte i naftnih derivate na Mediteranu
Autor/izvor: SEEbiz / lider
Datum objave: 21.11.2018. - 13:27:12
ZAGREB - Četvrta međunarodna konferencija Janafa pod nazivom 'Energetika i naftne kompanije u izazovima 21. stoljeća' otvorena je u srijedu u zagrebačkom hotelu Esplanade.

– Ovdje je napravljen najjači kontakt između energetskih kompanija. Gotovo 40 najjačih kompanija svijeta je danas ovdje – kazao je Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa.

Dodao je da JANAF ima stratešku dimenziju.

– Mi opskrbljujemo praktički čitavu Europu, o nama ovisi hoće li rafinerije raditi ili neće. Smatram da svoj strateški položaj dobro iskorištavamo. JANAF je također napravio pomak od samog transporta. Počeli smo se baviti višom fazom u blendanju nafte, skladištenju nafte. Krajnji cilj je napraviti Adriatic Spot na Omišlju kako bi postali glavni trgovac nafte i naftnih derivate na Mediteranu – zaključio je Kovačević.

Nakon uvodnih pozdravnih govora Kovačević je istaknuo kako Transneft ove godine prvi puta sudjeluje u organizaciji konferencije kao partner. No, prema riječima Sergeya Kazansteva, Transneft već godinama prati JANAF.

– Ove godine smo već dva puta posjetili JANAF, na Žitnjaku i u Omišlju kako bi razmijenili znanja i vještine između dviju tvrtki. Najveće postignuće JANAF-a je svakako Omišalj – rekao je Kazanstev te izrazio nadu da će JANAF uskoro postati član Udruženja transportera nafte.