SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Kostićev Agroglobe sklopio ugovor s Lukom Bar
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.08.2018. - 19:27:28
BAR - Predstavnici Luke Bar i kompanije Agroglobe iz Srbije potpisali su ugovor za pretovar žitarica preko tog crnogorskog preduzeća.

Agroglobe posluje u okviru MK Grupe srpskog biznismena crnogorskog porijekla Miodraga Kostića. Agroglobe posjeduje i mlin u Nikšiću, nekadašnji "Muharem Asović".

Iz Luke Bar je saopšteno da će se planiranom, početnom količinom žitarica od 30 hiljada tona, staviti u funkciju kapaciteti silosa za žitarice, koji nije korišćen godinama.

"Silos je u dobrom stanju i spreman je da nakon nekoliko manjih, tehničkih intervencija koje će biti urađene u saradnji sa stručnim osobama iz Agrogloba, primi prve količine žitarica", navodi se u saopštenju Luke Bar.

Terminal za žitarice nalazi se u okviru Slobodne zone Bar i ima kapacitet 60 hiljada tona.

Funkcije terminala su prijem i otprema transportnih sredstava, utovar, istovar i pretovar i skladištenje žitarica, pakovanje, prepakivanje i uvećavanje, kao i prerada žitarica.

"Taj posao kojim se u barsku luku vraća roba koja nije rađena godinama, uprkos tome što prirodno gravitira ka luci, predstavlja rezultat stalnih napora izvršnog menadžmenta i vizije poslovne politike, koja potencira vraćanje 'izgubljene' robe, ali i dovođenje nove", dodaje se u saopštenju.

Iz Luke Bar su podsjetili da se u pregovore sa Agroglobom, respektabilnim poslovnim partnerom, ušlo prije više mjeseci.

"Uz podršku privrednih komora Crne Gore i Srbije, koncipirana je saradnja na zajedničkom sastanku u Novom Sadu, a sada je finiširana potpisivanjem ugovora", rekli su predstavnici Luke Bar.

Oni su kazali da smatraju posebno značajnim to što je taj posao kod oba poslovna partnera shvaćen kao inicijalna kapisla za dalju saradju i na drugim poslovnim projektima, pa će se uskoro razmatrati izgradnja skladišnih kapaciteta za sojinu sačmu, vještačka đubriva, kao i rezervoara za ulje.

"Realizacijom ovih planova i projekata za koje je Luka Bar obezbijedila sve potrebne uslove, dostići će se puna optimizacija stavljanja u funkciju svih lučkih resursa i kapaciteta", zaključuje se u saopštenju.