SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CIJENE
 
Konzum i SPAR Hrvatska najavili snižavanje cijena
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.12.2018. - 15:40:20
ZAGREB - Trgovački lanci Konzum i SPAR Hrvatska najavili su u četvrtak da će od 1. siječnja 2019. godine sniziti maloprodajne cijene za gotovo dvije tisuće proizvoda na koje će se početi primjenjivati snižena stopa PDV-a od 13 posto, uz ostalo na meso, voće i povrće, ribu, jaja i dječje pelene.

- Oko 2.000 artikala u Konzumu će od 1. siječnja imati nižu cijenu. Pritom će Konzum na svoje kupce prenijeti cjelokupni iznos ušteda koje su rezultat sniženja PDV-a na određene kategorije proizvoda s 25 na 13 posto, a kako bi se kupci lakše snalazili, sniženi proizvodi će na policama biti posebno označeni, najavio je član Uprave za nabavu i marketing Konzuma Zoran Mitreski.

Iz SPAR-a Hrvatska su najavili da će od 1. siječnja sniziti maloprodajne cijene više od 1.500 proizvoda, i to za više od 9,6 posto, sukladno smanjenju stope PDV-a s 25 na 13 posto na svježe meso, ribu, voće, povrće, jaja i dječje pelene.

- Pozdravljamo napore hrvatske Vlade koja odlukom o poreznom rasterećenju dodatno pomaže hrvatskim građanima kao i hrvatskom gospodarstvu. SPAR Hrvatska sniženjem cijena podržava ovaj potez kojim se rasterećuje potrošačka košarica građana, izjavio je predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl.

Iz trgovačkog lanca Lidl krajem studenoga objavili da neće čekati datum stupanja na snagu porezne reforme već će od 1. prosinca sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena.

I Kaufland je također na svojim internet stranicama objavio kako je na odabrane proizvode već od 29. studenog snizio cijene kao da PDV iznosi 13 posto, iako će nova stopa PDV-a stupiti na snagu 1. siječnja 2019.