DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POZADINA
 
Koji su motivi Todorićeve medijske ofenzive?
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.09.2017. - 09:53:00
Zadnja izmjena: 23.09.2017. - 09:56:05
ZAGREB - Na adrese hrvatskim medija u petak poslijepodne stigla je anonimna kaznena prijava protiv Martine Dalić i Ante Ramljaka upućena Dinku Cvitanu, glavnom državnom odvjetniku. To se dogodilo gotovo istodobno s prvim istupom Ivice Todorića - blogera.

U dokumentu, koji na nekoliko stranica uvelike podsjeća na Todorićevo priopćenje, navode se navodni grijesi Martine Dalić, Ante Ramljaka, američkog strvinarskog fonda, odvjetničkih društava i drugih pravnih i fizičkih osoba kojima je zajedničko da na ovaj ili onaj način surađuju s izvanrednom upravom Agrokora.

Doista je zanimljivo kako, nakon višemjesečne šutnje Ivice Todorića, u medije u petak popodne stižu dva odvojena predmeta sličnog sadržaja, jedan nepotpisani, a drugi potpisan od strane Todorića. 

Dio odgovora možda se krije u rezultatima revizije koja se može očekivati idući tjedan, a koja bi itekako mogla biti nepovoljna za Todorića. Todorić je jučerašnjim istupom preduhitrio vladu i najavio tužbu, no teško je povjerovati da bi zbog revizije krenuo u ovakvu medijsku ofenzivu. 

Ministrica Martina Dalić nije željela komentirati prijavu. Jasno je da nije slučajno da je blog otvoren na dan kada je i stiglo anonimno pismo kaznene prijave. Naime, i na samom blogu Todorić kaže: 

“Ostaju još bilance Agrokora i njegovih društava u kojima izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom konstrukcijama i pritiscima omogućuje ljudima iz fonda Knighthead da direktno upravljaju i manipuliraju bilancama. To čine da bi stvorili pretpostavke za stjecanje stotina milijuna eura nepripadajuće financijske koristi. Agrokorove milijarde doista su izgubljene. No ne mojom ni krivnjom mojih suradnika, nego Vladinim aktivnostima uoči i nakon donošenja lex Agrokor”. 

Todorić kaže da će uskoro o tome i javno govoriti. Napominje i da su Vladinom odlukom o nacionalizaciji Agrokora prouzročene dalekosežne gospodarske i financijske štete koje se već mjere u milijardama kuna. Bit će da je priča ipak obrnuta. Todorić je zbog situacije u kojoj se našao prestao plaćati svoje dobavljače i da nije aktiviran zakon, većina njih danas ne bi radila te bi tako bilo ugroženo domaće gospodarstvo.

Misli li Ivica Todorić doista da će mu danas netko povjerovati?