DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTKRIĆA
 
Knežević: Po nalogu Đukanovića dao sam 50.000 eura za oslobađanje Subotića
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.02.2019. - 19:58:48
PODGORICA - Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević otkrio je da je, po nalogu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, platio 50.000 eura da izvuče Stanka Subotića iz zatvora u Moskvi.

Taj novac, kako je kazao za Borbu, isplatio je iz svoje banke u Moskvi. Posle izlaska iz zatvora Subotić je zvao u Ženevu mene i jednog njegovog velikog medijskog prijatelja da mi se zahvali.

Bio sam njegov gost sa svojim sinom, a Đukanović je vratio tih 50.000 preko jedne zajedničke drugarice, rekao je Knežević, prenose Vijesti.

Knežević je rekao da ga je Đukanović zvao dok se nalazio u jednoj vili u Užičkoj u Beogradu, zajedno sa Milutinom Mrkonjićem, Borisom Tadićem i Mikijem Rakićem. Tamo sam bio po Đukanovićevom zadatku, kako bi SPS napravio koaliciju sa DS, da Koštunica više ne bi bio premijer, rekao je Knežević.

U tom momentu me pozvao Đukanović i pitao da li hitno mogu da pošaljem 50.000 evra nekom advokatu u Moskvi za Stanka Subotića, uz napomenu da je veoma hitno. Pozvao sam jednog službenika banke u Moskvi i naložio mu da odnese pare iz moje lične blagajne, po instrukcijama koje smo dobili, otkriva Knežević.

On pretpostavlja da su ga srpske službe snimale tokom tog sastanka u Beogradu i kaže da "od tada Boris Tadić počinje da ga progoni". Podsjećam da je pomenuta koalicija dogovorena, ali više detalja u ovom trenutku ne mogu da saopštim, kazao je Knežević.