SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OČEKIVANJA
 
Kliman: Očekujemo pola milijuna turista više nego 2015.
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 27.03.2016. - 11:46:18
ZAGREB - Hrvatski turizam ove godine računa s pola milijuna turista više i pola milijardi više zarade nego lani.
No za promociju turizma odobreno je 30 milijuna kuna manje iz proračuna nego godinu prije. Ipak, to ne zabrinjava hotelijere na Jadranu koji unatoč ranijem Uskrsu zadovoljno gledaju na početak sezone.

"Predsezona je krenula, Uskrs je malo ranije, dakle, nemamo pogodnost kao što smo imali ranijih godina - da nam se Uskrs poveže s dubljim datumima prema sezoni. I ove godine očekujemo, u odnosu na ove Uskrse koji su bili ranije, nešto bolje pokazatelje, nešto bolje dolaske, otprilike u razini od 4,5-6%", rekao je za Dnevnik HTV-a ministar turizma Anton Kliman.

Rekao je da se Hrvatska doživljava kao sigurna zemlja i ona to zaista i jest. Mi imamo velike napore našeg MUP-a, naših sigurnosnih službi da to i dalje i ostane, a ona će tako i ostati.

"Sva ova geopolitička zbivanja u našem okruženju sigurno da povoljno utječu na stanje bookinga. Imamo informaciju od naših turoperatora i od naših predstavnika iz Hrvatske turističke zajednice, s kojima sam obavio sastanak prije nekoliko dana, da su stanja na tržištima jako dobra, negdje su porasla i do 20%, a na nekima su u maloj stagnaciji i čekaju se last minute rezervacije. U principu, veoma smo zadovoljni sa stanjem bookinga", dodao je.