SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
King ICT ove godine povećao prihode za 20%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.12.2018. - 13:21:55
ZAGREB - Tvrtka King ICT ove je godine obilježila 20 godina poslovanja. Ukupno ima 480 zaposlenih, a godinu na izmaku obilježio je ulazak na međunarodna tržišta poput Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Azerbajdžana, Kuvajta i Katara, rast prihoda od 20 posto, te širenje poslovanja na područja sigurnosti, energetike, građevinarstva i transporta, priopćeno je iz King ICT-a.

Među najznačajnijima ovogodišnjim poslovima, istaknuli su, je Projekt dogradnje rezervoarskih prostora za sirovu naftu s pripadajućom sigurnosnom i nadzornom opremom Terminala Omišalj za JANAF. Za HEP Elektru implementirano je SAP IS-U industrijsko rješenje za informatizaciju obračuna, izračuna isplate i naplate računa, kao i pomoć u integraciji Splitske i OTP banke.

- Sljedeća godina donijet će daljnje promjene poslovnih modela u mnogim industrijama, naime ICT infrastruktura, platforme i softveri sve se više kupuju po pretplatničkom modelu (XaaS – Anything as a Service), što će dovesti do pada tradicionalnih prihoda, ali i rasta novih. U skladu s tim, King ICT fokusirat će se na tri cilja: razvoj vlastitih inovativnih ICT proizvoda specifičnih industrijskih rješenja i profesionalnih usluga, zadržavanje postojećih i privlačenje novih talenata u Hrvatskoj i regiji te na internacionalizaciju poslovanja, poručili su iz King ICT-a.