SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KINA-HRVATSKA
 
Kineski turisti žele u Zagorje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.04.2016. - 00:22:00
Zadnja izmjena: 07.04.2016. - 00:24:57
JIAXING - Prošloga tjedna hrvatska delegacija, kao posebni partner, boravila je u kineskom gradu Jiaxingu, gdje je održana Međunarodna konferencija o poslovnoj suradnji s područja turizma.
Delegaciju je predvodio Mario Rendulić, predsjednik Asocijacije za suradnju Kine i zemalja Jugoistočne Europe (CSEBA). Među osmero članova bili su i predstavnici Krapinsko-zagorske županije, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić.

Tom prilikom je potpisan ugovor o suradnju između CSEBA-e i JIAXING Tourist Administration u cilju promicanja turističkog potencijala Republike Hrvatske i što bolje ponude turističkih agencija grada Jiaxinga kako bi se ostvarile brojke koje obje strane priželjkuju radi uspostave avio linije između Hrvatske i Kine.

Na konferenciji je sudjelovalo preko četristo predstavnica i predstavnika prvenstveno kineskih i korejskih turističkih agencija. Prvog dana, održani su poslovni susreti s predstavnicima agencija, tijekom kojih je u dvorani prikazan sedmominutni promotivni film o Zagorju, “Zagorje - bajka na dlanu”. Svažić je predstavio turističke posebnosti Zagorja, a osim toplica i kulturne baštine, u prezentaciji je naglasak stavljen na kvalitetu smještaja u Zagorju te izvrsnu prometnu povezanost s europskim metropolama.

Kinezi su izuzetno mobilni turisti te je moguća kombinacija smještaja u hotelima s dnevnim izletima u metropole Srednje Europe, poput Zagreba, Beča, Budimpešte, Bratislave, Salzburga i Ljubljane. Prije početka Konferencije, održan je i susret korejske i hrvatske delegacije sa zamjenikom gradonačelnika Jiaxinga, Zhang Ren Guiem.

Hrvatska delegacija istaknula je zadovoljstvo susretima i obavljenim razgovorima s domaćinima, koji su, uz izuzetno gostoprimstvo, pokazali interes za nastavak suradnje grada Jiaxinga i KZŽ.