SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Kineski investitori u Kumrovec će uložiti 200 milijuna kuna
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 07.05.2019. - 11:55:35
ZAGREB - Iz krugova kineskih investitora koji stoje iza ponude za bivšu političku školu u Kumrovcu doznajemo kako se radi o investiciji vrijednoj od 200 milijuna kuna.

- Radi se o investiciji u kongresni turizam visoke kategorije. Nakon što potpišemo ugovor, raspisat ćemo natječaj za idejno rješenje, rekao je Mario Rendulić, direktor Zhongya Nekretnina, inače i Predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA).

Ova je asocijacija i posredovala pri prvim kineskim investicijama u Hrvatsku, u hotelske kapacitete u Krapinskim Toplicama, Luku Zadar te Kumrovec.

Osnivačica Z-Runa Jiang Yu koja je nedavno posjetila Kumrovec, također je vezana uz projekt jer i ona je jedna od direktorica u Zhongya Nekretninama, tvrtke iza koje stoji kineski kapital.

Načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt izrazio je zadovoljstvo što su kineski investitori konkretizirali svoj interes.

- Ovo je velika vijest za Kumrovec. Napokon ćemo oživjeti mrtvi kapital koji stoji već više od dva desetljeća. Bit će to prvi korak u podizanju cijele destinacije, što je naš strateški cilj, rekao je Šplajt.

Šplajt naglašava kako će razvijati i druge projekte, ali i investirati i u ostale objekte poput Titove vile, Spomen doma...

U Ministarstvu državne imovine jutros je održano otvaranje ponuda za Hotel Zagorje odnosno bivšu političku školu u Kumrovcu. Jedini je ponuditelj kompanija Zhongya Nekretnine koja je ponudila 14.095.400 kuna.

Hotel Zagorje je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 m2 raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2.

Početna cijena iznosila je 11.960.000 kuna.