SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA VRHU
 
Kia peti put zaredom najbolji masovni brend
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 21.08.2019. - 14:24:13
NEW YORK - Vlasnici Kia automobila su doživeli najmanje kvarova u prvih 90 dana od kupovine od svih neluksuznih brendova u SAD.

Broj kvarova se kod Kie popravio za dva boda u odnosu na prošlu godinu, što je bilo dovoljno za prvo mesto među svim neluksuznim brendovima i ukupno drugo mesto među svim brendovima

Petu godinu zaredom Kia je postala neluksuzni proizvođač automobila koji je u istraživanju J.D. Power IQS 2019 o početnom zadovoljstvu kupaca ostvario najbolji rezultat.

Sa evidentiranih 70 kvarova na 100 vozila Kia je za dva boda popravila prošlogodišnji rezultat.

Pobede u nizu na području kvaliteta ne ostvaruje samo marka Kia kao celina nego i njeni modeli.

Tako je Sportage, koji je među svim sportskim terencima već 25 godina sinonim za vrhunski kvalitet, nakon prošlogodišnjeg drugog mesta ove godine slavio u razredu malih sportskih terenaca u istraživanju IQS.

Osim toga Sportage je dva puta zaredom pobednik prestižnog istraživanja J. D. Power o pouzdanosti vozila (Vehicle Dependability Study 2017, provedeno u Nemačkoj), u kojoj vozači detaljno ocenjuju svoje vlasničko iskustvo o vozilu koje voze više od dve godine.

Legendarni Kiin SUV je ostvario i najbolji rezultat svih vremena na testu izdržljivosti nemačkog Auto Bilda, dobio brojna priznanja za dizajn i osvojio nagradu Best Buy za najbolji odnos između kvaliteta i cene.

Za Kijin dugogodišnji uspeh u istraživanju IQS najzaslužnija su 4 modela (Rio, Forte, Sportage i Soul), koji su se plasirali među 10 najboljih u ukupnom poretku, čime je Kia postala brend sa najviše pobednika.

Pored toga Kia je imala četiri pobednika po razredima: Rio (malo vozilo), Forte (kompaktno vozilo), Sportage (mali sportski terenac) i Sedona (monovolumen).