DiWagner
SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
 
PROPAGANDA
 
Kesić: Današnji Studio B je imiticija Miloševićeve TV Bastilje
Autor/izvor: SEEbiz / Danas.rs
Datum objave: 11.12.2018. - 12:13:30
BEOGRAD - Današnji Studio B je imitacija Miloševićeve "TV Bastilje", brutalno laganje, etiketiranje nepodobnih, pretvaranje reporterskog izveštaja u lični komentar, novinari kao politički komesari, televizija kao glasilo partije i ostalih, izjavio je za Danas novinar Zoran Kesić, koji je nekada radio u toj TV kući.

Danas gledajući "moj" Studio B, osećam samo tugu i prezir, rekao je Kesić.

On je dodao da ne bi komentarisao pominjanje Ivana Ivanovića, Draže Petrovića i njega "u preopoznatiljivom triku zamene teza i mešanja baba i žaba - 'a što ne osudite njih'" i dodao da mu je muka da dokazuje očigledno i demantuje "laž koja se vidi iz aviona".

Umesto komentara na ovakvo izveštavanje, zamolio bih pre svega građane da iskuliraju sa komentarima mržnje i pretnjama, a sram bilo pojedine zbog onoga što pišu, istakao je Kesić.

- Jasno mi je zašto ste ljuti, ali nije ta konkretna devojčica neko na koga treba da fokusirate bes, poručio je Kesić, povodom komentara na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić sa protesta u Beogradu.

Kesić je za Danas potvrdio i informacije koje su se pojavile u javnosti - da je desetoro zaposlenih na Studiju B dobilo otkaz kao tehnološki višak, a kako je rekao, prema njegovim saznanjima, posao će u narednom periodu izgubiti još 20. Jedna od zaposlenih, naveo je, rekla mu je da joj je "savetovano" da se učlani u SNS kako bi zadržala posao.