SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POVRATAK
 
Kaltenberg se vraća u Hrvatsku
Autor/izvor: SEEbiz / Lider
Datum objave: 19.11.2016. - 14:09:36
ZAGREB - Jorn Pedersen, danski menadžer koji je u srpnju 2014. godine napustio koprivničku Podravku i od tada je ispod medijskog radara u Hrvatskoj, u svibnju ove godine imenovan je predsjednikom Uprave Kaltenberg Adrije, tvrtke koja u Industrijskoj zoni Kukuljanovo gradi veliki pogon za proizvodnju piva.

Gradnja kompleksa, čiju ukupnu vrijednost nismo uspjeli doznati, započinje uskoro, a proizvodnja piva trebala bi započeti u ljeto 2017. godine.

– Točno je da sam sad na čelu hrvatskoga Kaltenberga – potvrdio je Jorn Pedersen za Lider, koji je četiri godine proveo i na čelu Carlsberga Hrvatska.

Kaltenberg Adria ni na koji način nije povezan s Pivovarnom Laško, koja je imala licenciju za proizvodnju Kaltenberga u Hrvatskoj, a to se pivo do 2010. i proizvodilo u Jadranskoj pivovari u Splitu kada je proizvodnja stopirana.

– Uzeli smo licenciju od obitelji Kaltenberg iz Bavarske – rekao je za Lider Damir Tomljanović, riječki poduzetnik koji je također jedan od osnivača tvrtke.

Prema njegovim riječima, u Kukuljanovu će se proizvoditi 25.000 hektolitara piva na godinu za cijelu regiju.

Sjedište tvrtke Kaltenberg je u Zagrebu, a u riječkoj industrijskoj zoni se uz pogon za proizvodnju piva na parceli ukupne površine 11.080 metara kvadratnih grade pivnica, restoran i
trgovina.